BibTex RIS Kaynak Göster

İZİNLİ SAĞLIK PERSONELİNE KATKI ÖDENMESİNDEKİ BAZI ÇELİŞKİLER VE TAM GÜN YASASI

Yıl 2010, Sayı: 4, 82 - 87, 13.07.2016

Öz

Ülkemizde aynı konularda yürürlükte olan mevzuat çokluğu ve çelişkili hükümleri nedeniyle idari mahkemelerde ve Danıştay’da farklı kararlar alınabilmekte, bunun sonucunda da mahkeme kararlarını uygulayan kurum ve kişiler tereddütler yaşayabilmektedir. Üniversitelere bağlı Döner Sermaye İşletmelerinin katkı payı dağıtımlarında, performans hesaplamalarında ve izinlerinin uygulanmasında çelişkiler yaşanabilmektedir. Diğer taraftan 30 Ocak 2010 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan ve kamuoyunda Tam Gün Yasası olarak bilinen mevzuatta bazı ifade eksiklikleri yer almıştır. Bu çalışmada Üniversite Döner Sermaye İşletmeleri tarafından katkı, performans, ek ödeme isimleri altında yapılan ödemelerde; mevzuat çelişkilerinden ve karar vericilerin farklı düşüncelerinden kaynaklanan sorunlar ele alınacak, tam gün yasasındaki ifade eksiklikleri vurgulanacak ve çözüm önerileri sunulacaktır.

Yıl 2010, Sayı: 4, 82 - 87, 13.07.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA47RE72ZE
Bölüm Makale
Yazarlar

Asaf Varol Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 13 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Varol, A. (2016). İZİNLİ SAĞLIK PERSONELİNE KATKI ÖDENMESİNDEKİ BAZI ÇELİŞKİLER VE TAM GÜN YASASI. Denetişim(4), 82-87.

TR Dizin'de yer alan Denetişim dergisi yayımladığı çalışmalarla; alanındaki profesyoneller, akademisyenler ve düzenleyiciler arasında etkili bir iletişim ağı kurarak, etkin bir denetim ve yönetim sistemine ulaşma yolculuğunda önemli mesafelerin kat edilmesine katkı sağlamaktadır.