BibTex RIS Kaynak Göster

Ingeborg Bachmann: ‚Sieben Jahre später‘ – die Kraft der Konnotation

Yıl 2013, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 01.06.2013

Öz

Ingeborg Bachmann: ‚Sieben Jahre später‘ – The Power of Connotation Ingeborg Bachmann is among the most important German poets. The poem chosen „Seven years later“ (1953) is extraordinary natural with its language and prosodic features. Its „open style“ makes it appropriate to „Introduction into poetry“ courses. It has powerful connotations. The connotations made carry us to Klagenfurt that could not save itself from the Nazi ideology (typical Austrian problem)

Ingeborg Bachmann: ‚Sieben Jahre später‘ – die Kraft der Konnotation

Yıl 2013, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 01.06.2013

Öz

Ingeborg Bachmann: ‚Sieben Jahre später‘ – Yan Anlamın Gücü İngeborg Bachmann en önemli Alman şairlerdendir. Seçilen şiir “Sieben Jahre später” [yedi yıl sonra] (1953) dili ve vezni bakımından dikkat çekici ölçüde doğaldır. “Açık üslubu”yla şiir giriş dersi için çok uygundur. Çok güçlü yan anlamlardan beslenmektedir: Çağrışımlı fikir bağlantıları bizi hayalimizde şairin ardından (sadece “tipik bir Avusturya problemi” olarak değilse de) Nazi ideolojisinden kendini pek az kurtarabilmiş olan memleketi Klagenfurt’a sürüklemektedir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm MAK
Yazarlar

Otto Holzapfel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2013
Gönderilme Tarihi 20 Şubat 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Holzapfel, O. (2013). Ingeborg Bachmann: ‚Sieben Jahre später‘ – die Kraft der Konnotation. Diyalog Interkulturelle Zeitschrift Für Germanistik, 1(1).

www.gerder.org.tr/diyalog