Makaleler, “DSJOURNAL Makale Şablonu”na göre biçimlendirilmelidir.Çalışmalarınızın değerlendirmeye alınabilmesi için Makale Şablonu kullanılarak hazırlanmış olması gerekmektedir. DSJOURNAL Makale Şablonu, çalışmanın dergimiz yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmasında kolaylık sağlayacaktır. Başlıkların oluşturulması, öz ve abstract'ın kelime sayısı, ana metnin formatı, tablo ve grafik detayları, kaynakçanın düzenlenmesi hususları Makale Şablonuna göre hazırlanmalıdır.
Makaleyi DergiPark sistemine yüklerken başlık, öz/özet, anahtar kelimeler bölümlerinin hem Türkçe hem İngilizce sekmelerini doldurunuz. Sekmeleri doldururken İlk harfler büyük olacak şekilde yazmaya özen gösteriniz. Örnek olarak "Bir Güvenlikleştirme Pratiği Olarak Terörizm Söylemi" şeklinde yazılmalıdır. Tamamı büyük harf ya da farklı bir format olmamalıdır.
Makalenin son kısmında, -gerekliyse- araştırmacıların katkı oranına ilişkin açıklama, "destek ve teşekkür beyanı" ve "çıkar çatışması beyanı" yer almalıdır. DSJOURNAL'a DergiPark sistemi üzerinden makale yüklenirken makale metninin isimsiz/anonim şekilde kaydedilmesine özen gösterilmelidir. Yüklenen dosya adı ise Makale Adı.docx şeklinde her kelime büyük harfle başlayacak şekilde olmalıdır.
DSJOURNAL, 2023 itibariyle, araştırma makalelerini Genişletilmiş Özet (Extended Summary) ile birlikte yayınlama kararı almıştır. Makale ana dili Türkçe olan makaleler için Genişletişmiş Özet (Extended Summary) İngilizce olmalıdır. Makale ana dili İngilizce olan makaleler için Genişletilmiş Özet istenmemektedir. Genişletilmiş Özet, Öz ve Abstract'ı takiben yer almalıdır.
Makale, dergi sistemine yüklenirken yazar(lar)ın bir hakem önerisi yapması ve makale taahhütnamesini (Bu dosyaya makale gönderim sürecinin 3. aşamasında ulaşılabilir.) sisteme yüklemesi gerekmektedir.
The Chicago Manual of Style 17th Edition'da yer alan yazar-tarih (author-date) konsepti kurallarına uygun kaynak gösterilmelidir. "DSJOURNAL Kaynak Gösterim Rehberi" adı geçen konsepte göre düzenlenmiştir. Ayrıca kaynak gösteriminde karşılaşılabilecek problemleri en aza indirmek için “Mendeley” gibi referanslama programlarını kullanmanız tavsiye edilir.
Çevrimiçi erişilen kaynaklar bir DOI veya URL içermelidir.
Makalelerin (en az) 3.000 ile (en fazla) 8.000 kelime arasında olması tercih edilmektedir ancak üst sınır zorunlu değildir. Kelime sayısına yalnızca ana metin dahildir; öz, genişletilmiş İngilizce özet, kaynakça, şekil başlıkları ve tablolar kelime sayımına dahil edilmemektedir.