BibTex RIS Kaynak Göster

TURİZM İŞLETMELERİNİN FİNANSMAN TEKNİKLERİNİ KULLANIMI: İZMİR İLİ VE İLÇELERİNDE BİR ARAŞTIRMA

Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 1, 74 - 96, 23.07.2016

Öz

Döviz kuru, faiz, ticari ürün fiyat artışı vb. risklere maruz turizm işletmelerinin, yeni finansman tekniklerini ve türev ürünleri kullanım düzeyini belirlemek bu çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Bu temel amacın yanı sıra, yeni finansman tekniklerinin sağlanabilme imkânları ve yeni finansman tekniklerinin kullanımı sonucu ortaya çıkan avantajların ve dezavantajların belirlenmesi alt amaçlar olarak belirlenmiştir. Temel amaç ve alt amaçlar doğrultusunda nicel bir araştırma yapılmıştır. Araştırmanın evreni İzmir ili ve ilçelerinde faaliyet gösteren turizm işletmeleri olarak belirlenmiştir. Araştırmanın verilerinde anket tekniği kullanılmıştır. Çalışma sonucunda, turizm işletmelerinin finansal teknikler ve türev ürünler hakkında bilgi sahibi oldukları fakat bu yöntemlere ilişkin gelişmeleri takip etmedikleri belirlenmiştir. Ayrıca bu ürünlerin literatürde bahsedilen avantajları çalışma kapsamındaki işletmeler tarafından da onaylanmıştır.

THE USE OF FINANCIAL TECHNIQUES IN TOURISM BUSINESS: A RESEARCH IN THE DISTRICT OF İZMİR PROVINCE

Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 1, 74 - 96, 23.07.2016

Öz

The aim of this study is to determine the level of use of financial techniques and derivatives in hotel business which are exposed to financial risks such as exchange risk, interest rate risk, commercial product price increase risk. In addition to this main aim, to determine the advantages, disadvantages and opportunities of providing new financial techniques are identified as sub-goals. According to this main aim and sub-goals, quantitative research has been done. The universe of the study is defined as tourism business operating in the districts of İzmir province. Survey technique was used in this research. At the end of the study, it is concluded that tourism business are aware of financial techniques and derivatives. And also they don’t follow the improvements of these methods.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA54EJ55AT
Bölüm Derleme Makaleler
Yazarlar

Mehmet Akif Öncü Bu kişi benim

İstemi Çömlekçi Bu kişi benim

Muammer Mesci Bu kişi benim

Erhan Coşkun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 23 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Öncü, M. A., Çömlekçi, İ., Mesci, M., Coşkun, E. (2016). TURİZM İŞLETMELERİNİN FİNANSMAN TEKNİKLERİNİ KULLANIMI: İZMİR İLİ VE İLÇELERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 1(1), 74-96.