Dergi Kurulları

EDİTÖRLER

Doç. Dr. Serdar Kuzey YILDIZ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ, İLETİŞİM FAKÜLTESİ Türkiye

İstanbul doğumlu Doç. Dr. Serdar Kuzey Yıldız, İstanbul Bilgi Üniversitesi Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü’nden lisans derecesini aldı. Yüksek lisans derecesini Marmara Üniversitesi Reklamcılık ve Tanıtım Bölümü’nde tamamladı. Doktora eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Anabilim Dalı’ndan aldı. Bir televizyon klasiği olan "32. Gün" haber programında çalıştıktan sonra CNN Türk, Kanal D ve TRT İstanbul Televizyonu gibi medya kurumlarında muhabir, dış haber editörü, moda editörü, yazı işleri müdürü gibi unvanlarla görev aldı. Tablet dergicilik ve dijital yayıncılık alanında kreatif direktörlük yaptı. Türkiye'de ve dünya çapında yayınlanan çeşitli moda ve tasarım dergilerine katkıda bulundu. Güncel çalışma alanları arasında yeni medya teknolojileri, metaverse, blockchain ve NFT, yapay zekâ-insan etkileşimi, iletişim fütürizmi, transhümanizm, endüstri 4.0, insan 2.0 gibi konular yer alıyor.

Basın Çalışmaları, Gazetecilik, Yeni Medya
Arş. Gör. Özlem VATANSEVER İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ, İLETİŞİM FAKÜLTESİ Türkiye

Özlem VATANSEVER, 1997 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Aydın Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nden mezun oldu. 2019 yılında lisans eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Aydın Üniversitesi Televizyon ve Sinema Programı'nda yüksek lisans eğitimine devam etti. Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra 'Amerikan Ulusal Güvenlik Stratejisi: Marvel Sinematik Evreni' adlı ilk kitabını yayımladı. 2022 yılında İstanbul Üniversitesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nde doktora eğitimine başladı. Doktora tez aşamasında olan Vatansever, halen İstanbul Aydın Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak görevine devam etmektedir. Mevcut araştırmaları 'Hollywood Sineması', 'Politik Sinema' ve 'Maduniyet Çalışmaları' üzerine odaklanmaktadır. 

Belgesel Film - Politik Sinema, Film Eleştirisi

YAYIN KURULU

Prof. Dr. Selahattin YİLDİZ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ, İLETİŞİM FAKÜLTESİ Türkiye

Prof. Dr. Selahattin Yıldız 1962, Kırklareli doğumlu. 1985 yılında Anadolu Üniversitesi Sinema-TV Bölümü’nü tez filmi olarak çektiği “Lületaşı” belgeseli ile tamamladı. 1985-1987 arasında çeşitli video filmlerde teknik yönetmenlik, kurguculuk ve yardımcı yönetmenlik yaptı. 1986 yılında Araştırma Görevlisi olarak girdiği Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV Bölümü’nde 1997 yılında Doçent, 2003 yılında Profesör oldu. 1998-2005 yılları arasında Bölüm Başkanlığı yapan Yıldız, 2010 yılında Dekan Yardımcısı olarak görevde bulundu. 2012-2013 yılları arasında Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Yıldız, 2013 yılından bu yana Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır. Hakemli ve hakemsiz çeşitli sinema dergilerinde yayınlanmış 47 makalesi bulunan Yıldız’ın sinema dili üzerine yazılmış “Sinematografik Anlatım” ve “Kurgunun Dili” adlı iki kitabı vardır.

Sinema Kuramları, Sinema (Diğer)
Prof. Dr. Suat GEZGİN Bir kuruma bağlı değildir Türkiye

Prof. Dr. Suat Gezgin, 1952 yılında Erzurum’da doğdu. Orta ve lise öğrenimini Muğla Turgut Reis Lisesi’nde, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Aix-Marseille Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji-Etnoloji ve Pierre et Marie Curie Paris VI Üniversitesi Antropoloji Anabilim Dalı ve Prehistorya Anabilim Dalı’nda tamamladı. 1983-1993 yıllarında Aix-Marseille Üniversitesi Antropoloji Laboratuvarı’nda sırasıyla; asistan, baş asistan ve doçentlik kadrolarında görev aldı. Paris Müzeler Genel Müdürlüğü’nde Antropoloji Anabilim Dalı Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. Fransa’da bulunduğu yıllarda, Hürriyet Gazetesi Dış Haberler Temsilciliği görevini yürüttü; Türkiye’deyken, aynı gazetenin Haber Merkezi’nde çalıştı. Yaklaşık 20 yıllık Fransa deneyiminden sonra, 1993 yılında Türkiye’ye dönen Gezgin, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, Radyo TV ve Sinema, Gazetecilik, Halkla İlişkiler bölümlerinde bölüm başkanlığı yaptı. 1993-2000 yıllarında aynı fakültede dekan yardımcılığı ve 2000-2010 yılları arasında da dekanlık görevinde bulundu. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Senato Üyesi, Basın İlan Kurumu ve Basın Konseyi’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Akademik anlamda, başta Türkiye Sözlü Basın Tarihi isimli eser olmak üzere, gazetecilik, kültürel iletişim ve antropoloji konulu çok sayıda yayın hazırladı. Hâlihazırda İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmakta.

Gazetecilik Çalışmaları
Prof. Dr. Necmi Emel DİLMEN MARMARA ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü Bilişim Anabilim Dalı’nda öğretim üyesidir . Marmara Üniversitesi İ.İ.B.F. Fr. Kamu Yönetimi bölümü mezunudur. Yüksek Lisans ve doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Bilişim Anabilim Dalı’nda tamamlamış olup 2020 yılında Bilişim Anabilim Dalı’nda profesör ünvanı almıştır. 1994 yılından bu yana Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde çalışmakta olup sosyal medya, dijital pazarlama, internet haberciliği başlıca ilgi alanlarıdır.
İnternet Yayıncılığı, Yeni İletişim Teknolojileri, Yeni Medya
Prof. Dr. Belkıs ULUSOY İletisim Fakültesi Türkiye

Belkıs ULUSOY NALCIOĞLU, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 1989-1995 yılları arasında gazetecilik ve halkla ilişkiler alanında sektörde çalıştı. 1996 yılında Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Genel Türk Tarihi Bilim Dalında başladığı Yüksek Lisans öğrenimini 1999 yılında tamamladı. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalında Doktora öğrenimini bitirdi. 2004 yılında Yardımcı Doçent olarak aynı Anabilim Dalında Öğretim Üyeliğine atandı. 2007 yılında Uygulamalı İletişim alanından Doçentlik unvanını aldı. 2005-2010 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Dekan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2013 yılından bu yana Profesör kadrosuyla görevine devam etmektedir. 2013 yılından bu yana aynı fakültede Farabi Kurum Koordinatörlüğü vazifesi bulunmaktadır. İletişim Fakültesinde Lisans, Yüksek Lisans, Doktora düzeyinde Türk Basın Tarihi, İletişim Tarihi, Polis-Adliye Muhabirliği, 19. Yüzyıl Türkiye’sinde Fikir Hareketleri ve Basın, Türk Dünyası ve Basın dersleri ile Edebiyat Fakültesinde Bilim ve Medya derslerini vermektedir. Tarafından yönetilmiş ve tamamlanmış 9 doktora, 7 yüksek lisans tezi bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası akademik dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi, ayrıca Azerbaycan Siyasi Muhaceretinin İstanbul’daki Basın Faaliyetlerinin Kamuoyu Oluşturmadaki Rolü (1923-1932); Mümeyyiz: İlk Türkçe Çocuk Gazetesi (1869-1870) ve Osmanlı’da Muhalif Basının Doğuşu (1828-1878) isimli yayımlanmış üç kitabı bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası çok sayıda akademik dergide hakemlik, yayın ve danışma kurulu üyelikleri bulunmaktadır. Ayrıca çok sayıda ulusal ve uluslararası Sempozyum ve Kongrelerde yine bilim ve danışma kurulu üyelikleri yürütmüş ve yürütmektedir.

Gazetecilik
Prof. Dr. Nilüfer TİMİSİ Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
İletişim Çalışmaları
Prof. Dr. Hasan SAYGIN Bir kuruma bağlı değildir Türkiye Web

Prof. Dr. Hasan SAYGIN, Uygulamalı ve Hesaplamalı Bilimler (Multidisipliner ve Disiplinlerarası Çalışmalar) alanında uzmanlaşmış olup, Mühendislik bilim alanında Profesördür. Sırası ile, Université de Montréal, École Polytechnique de Montréal’den Doktora, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Yüksek Mühendis ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden ise Mühendislik derecelerini aldı. Kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşlarda, Araştırma Merkezi Müdürü, Enstitü Müdürü, Dekan, Rektör Yardımcısı, Vekil Rektör, CTO ve CEO olarak çalıştı.

Çalışma Alanları (Multidisciplinary & Interdisciplinary Studies):
Applied and Computational Multi Pyhsics (Neutronic, Thermodynamic, Thermal-Hydraulic, Computational Fluid Dynamics, Microwave and Antenna, High Energy Physics), Environmental Chemistry (Nanoparticles, Environmental Toxicology), Energy Policy (Sustainable Development, Renewable Energy Management, Climate Change), Information Technology.

Görüntü İşleme, Ekotoksikoloji, Akışkan Akışı, Isı ve Kütle Transferinde Deneysel Yöntemler, Nükleer Enerji Sistemleri
Son Güncelleme Zamanı: 12.09.2024 12:24:46


All site content, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Common Attribution Licence. (CC-BY-NC 4.0)
by-nc.png