Bu araştırma, Aydın ili Çine ilçesinde satışa sunulan Çine köftelerinin hijyenik kalitesini saptamak, Türk Gıda Kodeksi ve çiğ kırmızı et ve hazırlanmış kırmızı et karışımları tebliğine uygunluğunu araştırmak amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla 100 Çine köftesi mikrobiyolojik olarak incelendi. Araştırma sonucunda 100 Çine köftesinde aerob genel canlı sayısı 2.8 x 104-3.4 x 107 kob/g, maya ve küf sayısı 9.0 x 102-4.4 x 105 kob/g, stafilokok-mikrokok sayısı 1.8 x 1031.4 x 106 kob/g, koliform grubu bakteri sayısı 5.5 x 10-2.1 x 106 kob/g, Staphylococcus aureus sayısı 1.6 x 103-4.3 x 105 kob/g ve 18 örnekte (% 18) ise Salmonella spp. rastlanmıştır. Sonuç olarak, Çine köftelerinin mikrobiyolojik kalitesinin Türk gıda kodeksi hazırlanmış et karışımları tebliğine uygun olmadığı gözlenmiştir
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mart 2007 |
Gönderilme Tarihi | 24 Haziran 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2007 Cilt: 4 Sayı: 1 |
https://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/20610
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.