BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of the Microbiologic Quality of Meatballs of Çine

Yıl 2007, Cilt: 4 Sayı: 1, 29 - 33, 01.03.2007

Öz

-

Çine Köftelerinin Mikrobiyolojik Kalitelerinin İncelenmesi

Yıl 2007, Cilt: 4 Sayı: 1, 29 - 33, 01.03.2007

Öz

Bu araştırma, Aydın ili Çine ilçesinde satışa sunulan Çine köftelerinin hijyenik kalitesini saptamak, Türk Gıda Kodeksi ve çiğ kırmızı et ve hazırlanmış kırmızı et karışımları tebliğine uygunluğunu araştırmak amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla 100 Çine köftesi mikrobiyolojik olarak incelendi. Araştırma sonucunda 100 Çine köftesinde aerob genel canlı sayısı 2.8 x 104-3.4 x 107 kob/g, maya ve küf sayısı 9.0 x 102-4.4 x 105 kob/g, stafilokok-mikrokok sayısı 1.8 x 1031.4 x 106 kob/g, koliform grubu bakteri sayısı 5.5 x 10-2.1 x 106 kob/g, Staphylococcus aureus sayısı 1.6 x 103-4.3 x 105 kob/g ve 18 örnekte (% 18) ise Salmonella spp. rastlanmıştır. Sonuç olarak, Çine köftelerinin mikrobiyolojik kalitesinin Türk gıda kodeksi hazırlanmış et karışımları tebliğine uygun olmadığı gözlenmiştir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

F. Kök Bu kişi benim

D. Keskin Bu kişi benim

S. Büyükyörük Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2007
Gönderilme Tarihi 24 Haziran 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2007 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kök, F., Keskin, D., & Büyükyörük, S. (2007). Çine Köftelerinin Mikrobiyolojik Kalitelerinin İncelenmesi. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 4(1), 29-33.
AMA Kök F, Keskin D, Büyükyörük S. Çine Köftelerinin Mikrobiyolojik Kalitelerinin İncelenmesi. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. Mart 2007;4(1):29-33.
Chicago Kök, F., D. Keskin, ve S. Büyükyörük. “Çine Köftelerinin Mikrobiyolojik Kalitelerinin İncelenmesi”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 4, sy. 1 (Mart 2007): 29-33.
EndNote Kök F, Keskin D, Büyükyörük S (01 Mart 2007) Çine Köftelerinin Mikrobiyolojik Kalitelerinin İncelenmesi. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 4 1 29–33.
IEEE F. Kök, D. Keskin, ve S. Büyükyörük, “Çine Köftelerinin Mikrobiyolojik Kalitelerinin İncelenmesi”, Erciyes Üniv Vet Fak Derg, c. 4, sy. 1, ss. 29–33, 2007.
ISNAD Kök, F. vd. “Çine Köftelerinin Mikrobiyolojik Kalitelerinin İncelenmesi”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 4/1 (Mart 2007), 29-33.
JAMA Kök F, Keskin D, Büyükyörük S. Çine Köftelerinin Mikrobiyolojik Kalitelerinin İncelenmesi. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2007;4:29–33.
MLA Kök, F. vd. “Çine Köftelerinin Mikrobiyolojik Kalitelerinin İncelenmesi”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 4, sy. 1, 2007, ss. 29-33.
Vancouver Kök F, Keskin D, Büyükyörük S. Çine Köftelerinin Mikrobiyolojik Kalitelerinin İncelenmesi. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2007;4(1):29-33.