BibTex RIS Kaynak Göster

Research of the Existence of Enterobacteriaceae Group Bacteria Enterohemorrhagic Esherichia coli O157:H7 in Raw Meat Balls Sold in Kayseri Province

Yıl 2010, Cilt: 7 Sayı: 1, 1 - 6, 01.03.2010

Kaynakça

  • Ağaoğlu 8, Yavuz MT, Berktaş M, Güdücüoğlu H, 2000. Detection of Escherichia coli 0157:H? in retail ground beef, raw ground beef patties and raw meat balls sold in Van. EJ Med. 5(2) : 75.
  • Aksu A, Özgen-Arun 0, Aydın A, Uğur M, Escherichia coli 01571H7 ‘nin hayvansal kökenli çeşitli gıda maddelerinde varlığı. Pen- dik Ver Mikrobiyol Derg, 30(2) : 77-81.
  • Chapman PA, Ellin M, Ashton R, 2001,
  • Dontorou A, Papadop0u|ou C, Filioussis G, Economou V. Apostolou |, Zakkas G, Salamoura A, Kansouzidou A, Levidiotou S, lsolation of Escherichia coli 0157zH7 from foods in Greece. ln J Food Micmbiol, : 273-279.
  • Kayseri İlindeki Çiğ Kötteierde E. ooiiO15'i: H7. ., Jo MY, Kim JH. Lim JH. Kang MY. Koh HB. Park YH, Yoon DY, Chae JS. Eo SK, Lee JH, 2004. Prevalence and characteristics of
  • Escherichia coir' 0157 from major food animals in Korea. int J Food Microbioi, 95 (1): 41-49.
  • Vanderzant C, Splittstoesser DF. 1992.
  • Compendium of Methods for The Microbioiogicat Examination of Foods, Third Edition. Washington: American Public Health Association, pp. 112—360.

Kayseri İlinde Satışa Sunulan Çiğ Köftelerde Enterobacteriaceae Grubu Bakteriler ve Enterohemorrhagic Escherichia coli O157:H7 Varlığının Araştırılması

Yıl 2010, Cilt: 7 Sayı: 1, 1 - 6, 01.03.2010

Kaynakça

  • Ağaoğlu 8, Yavuz MT, Berktaş M, Güdücüoğlu H, 2000. Detection of Escherichia coli 0157:H? in retail ground beef, raw ground beef patties and raw meat balls sold in Van. EJ Med. 5(2) : 75.
  • Aksu A, Özgen-Arun 0, Aydın A, Uğur M, Escherichia coli 01571H7 ‘nin hayvansal kökenli çeşitli gıda maddelerinde varlığı. Pen- dik Ver Mikrobiyol Derg, 30(2) : 77-81.
  • Chapman PA, Ellin M, Ashton R, 2001,
  • Dontorou A, Papadop0u|ou C, Filioussis G, Economou V. Apostolou |, Zakkas G, Salamoura A, Kansouzidou A, Levidiotou S, lsolation of Escherichia coli 0157zH7 from foods in Greece. ln J Food Micmbiol, : 273-279.
  • Kayseri İlindeki Çiğ Kötteierde E. ooiiO15'i: H7. ., Jo MY, Kim JH. Lim JH. Kang MY. Koh HB. Park YH, Yoon DY, Chae JS. Eo SK, Lee JH, 2004. Prevalence and characteristics of
  • Escherichia coir' 0157 from major food animals in Korea. int J Food Microbioi, 95 (1): 41-49.
  • Vanderzant C, Splittstoesser DF. 1992.
  • Compendium of Methods for The Microbioiogicat Examination of Foods, Third Edition. Washington: American Public Health Association, pp. 112—360.
Toplam 8 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

N. Ertaş Bu kişi benim

Z. Gönülalan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2010
Gönderilme Tarihi 24 Haziran 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ertaş, N., & Gönülalan, Z. (2010). Kayseri İlinde Satışa Sunulan Çiğ Köftelerde Enterobacteriaceae Grubu Bakteriler ve Enterohemorrhagic Escherichia coli O157:H7 Varlığının Araştırılması. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 7(1), 1-6.
AMA Ertaş N, Gönülalan Z. Kayseri İlinde Satışa Sunulan Çiğ Köftelerde Enterobacteriaceae Grubu Bakteriler ve Enterohemorrhagic Escherichia coli O157:H7 Varlığının Araştırılması. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. Mart 2010;7(1):1-6.
Chicago Ertaş, N., ve Z. Gönülalan. “Kayseri İlinde Satışa Sunulan Çiğ Köftelerde Enterobacteriaceae Grubu Bakteriler Ve Enterohemorrhagic Escherichia Coli O157:H7 Varlığının Araştırılması”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 7, sy. 1 (Mart 2010): 1-6.
EndNote Ertaş N, Gönülalan Z (01 Mart 2010) Kayseri İlinde Satışa Sunulan Çiğ Köftelerde Enterobacteriaceae Grubu Bakteriler ve Enterohemorrhagic Escherichia coli O157:H7 Varlığının Araştırılması. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 7 1 1–6.
IEEE N. Ertaş ve Z. Gönülalan, “Kayseri İlinde Satışa Sunulan Çiğ Köftelerde Enterobacteriaceae Grubu Bakteriler ve Enterohemorrhagic Escherichia coli O157:H7 Varlığının Araştırılması”, Erciyes Üniv Vet Fak Derg, c. 7, sy. 1, ss. 1–6, 2010.
ISNAD Ertaş, N. - Gönülalan, Z. “Kayseri İlinde Satışa Sunulan Çiğ Köftelerde Enterobacteriaceae Grubu Bakteriler Ve Enterohemorrhagic Escherichia Coli O157:H7 Varlığının Araştırılması”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 7/1 (Mart 2010), 1-6.
JAMA Ertaş N, Gönülalan Z. Kayseri İlinde Satışa Sunulan Çiğ Köftelerde Enterobacteriaceae Grubu Bakteriler ve Enterohemorrhagic Escherichia coli O157:H7 Varlığının Araştırılması. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2010;7:1–6.
MLA Ertaş, N. ve Z. Gönülalan. “Kayseri İlinde Satışa Sunulan Çiğ Köftelerde Enterobacteriaceae Grubu Bakteriler Ve Enterohemorrhagic Escherichia Coli O157:H7 Varlığının Araştırılması”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 1, 2010, ss. 1-6.
Vancouver Ertaş N, Gönülalan Z. Kayseri İlinde Satışa Sunulan Çiğ Köftelerde Enterobacteriaceae Grubu Bakteriler ve Enterohemorrhagic Escherichia coli O157:H7 Varlığının Araştırılması. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2010;7(1):1-6.