In this study, changes in enzymatic browning, soluble protein and vitamin C contents in potato tubers (Agria, Famosa, Isola ve Granula varieties) during dor- mancy period were investigated. It was found that enzymatic browning was the highest in Agria, the lowest in Isola; soluble protein content was the lowest in Agria and Granula, the highest in Isola; Vitamin C content was the lowest in Agria, the highest in Famosa. As a result of this, Isola and Famosa were observed to be the most convenient cultivars in terms of tuber quality.
Bu çalışmada, patates yumrularında (Agria, Famosa, Isola ve Granula) dor-mansi periyodunca enzimatik esmerleşme, çözünebilir protein ve C vitamini mik-tarlarındaki değişmeler incelenmiştir. Enzimatik esmerleşme, en düşük İsolada en yüksek Agria’da; protein miktarı, en düşük Agria ve Granula’da en yüksek İso-la’da; Vitamin C miktarı ise en düşük Agria’da en yüksek Famosa’da bulunmuştur. Bu sonuçlara göre, incelenen patates çeşitleri arasında İsola ve Famosa yumru kali-tesi açısından en uygun çeşitler olarak belirlenmiştir.
Enzimatik esmerleşme C vitamini Patates Çözünebilir protein.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Alan Eğitimleri |
Bölüm | Editöre Not |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2004 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2004 Cilt: 6 Sayı: 2 |