BibTex RIS Kaynak Göster

GÜMÜŞHANE VE ERZİNCAN İLLERİNDE SU KAYNAKLARI VE SU ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ

Yıl 2011, Cilt: 4 Sayı: 1, 23 - 30, 11.03.2014

Öz

Bu çalışmada, Gümüşhane ve Erzincan illerinde su kaynakları, su ürünlerinin mevcut durumu, gelişme potansiyeli ele alınmış ve karşılaştırılmıştır. Gümüşhane ve Erzincan ilinde gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss W., 1792) üretimi son yıllarda hızlı bir artış kaydetmiştir. Gümüşhane ilinde 1994 yılında 15 ton olan gökkuşağı alabalığı üretimi 2009 yılında 1.898 tona, Erzincan ilinde ise 1994 yılında 4 ton olan üretim 2009 yılında 725 tona yükselmiştir. Bu artışta en büyük etken baraj göllerinde de balık yetiştiriciliği yapılmaya başlanması olmuştur. Önümüzdeki yıllarda devreye girecek yeni barajlar ve göletler nedeniyle gökkuşağı alabalığı yetiştiriciliği daha da artacaktır.

Kaynakça

  • Aydın H., Çağıltay F. 2010. Gümüşhane İlinde Kültür balıkçılığı Potansiyeli ve Değerlendirilmesi. Journal of FisheriesSciences.com. 4(2): 123-128
  • FAO. 2007. The State of World Fisheries and Aquaculture, http://www.fao.org (17.02.2010)
  • Kurtoğlu İ. Z. 2006. Doğu Karadeniz İç Su Yetiştiricilik İşletmelerinin Örgütlenmesi. SÜMAE YUNUS Araştırma Bülteni, 6:3. 25.10.2010 tarihinde http://www.sumae.gov.tr/yunus/2006/03/01.pdf adresinden alınmıştır.
  • Kurtoğlu İ. Z. Çakmak E. 2007. Karadeniz Bölgesi Kültür Balıkçılığı: Alabalık yetiştiriciliği. SÜMAE YUNUS Araştırma Bülteni, 7:1. 21.10.2010 tarihinde adresinden alınmıştır.
  • Şahin, F.İ. 2009. Erzincan İli'nin Turizm Potansiyeli ve İldeki Ekoturizm Uygulamaları. Doğu Coğrafya Dergisi. (22): 69-88.
  • Şen, B., Canbolat, Ö., Sönmez, F. 2006. Elazığ ve Çevre İllerde Su Ürünlerinin Mevcut Durumu ve Geleceği. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dergisi. 23(1-2):239-244
  • TUİK, 2006-2009. Su Ürünleri İstatistikleri, T.C. Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu. Ankara ****
Yıl 2011, Cilt: 4 Sayı: 1, 23 - 30, 11.03.2014

Öz

Kaynakça

  • Aydın H., Çağıltay F. 2010. Gümüşhane İlinde Kültür balıkçılığı Potansiyeli ve Değerlendirilmesi. Journal of FisheriesSciences.com. 4(2): 123-128
  • FAO. 2007. The State of World Fisheries and Aquaculture, http://www.fao.org (17.02.2010)
  • Kurtoğlu İ. Z. 2006. Doğu Karadeniz İç Su Yetiştiricilik İşletmelerinin Örgütlenmesi. SÜMAE YUNUS Araştırma Bülteni, 6:3. 25.10.2010 tarihinde http://www.sumae.gov.tr/yunus/2006/03/01.pdf adresinden alınmıştır.
  • Kurtoğlu İ. Z. Çakmak E. 2007. Karadeniz Bölgesi Kültür Balıkçılığı: Alabalık yetiştiriciliği. SÜMAE YUNUS Araştırma Bülteni, 7:1. 21.10.2010 tarihinde adresinden alınmıştır.
  • Şahin, F.İ. 2009. Erzincan İli'nin Turizm Potansiyeli ve İldeki Ekoturizm Uygulamaları. Doğu Coğrafya Dergisi. (22): 69-88.
  • Şen, B., Canbolat, Ö., Sönmez, F. 2006. Elazığ ve Çevre İllerde Su Ürünlerinin Mevcut Durumu ve Geleceği. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dergisi. 23(1-2):239-244
  • TUİK, 2006-2009. Su Ürünleri İstatistikleri, T.C. Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu. Ankara ****
Toplam 7 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hamdi Aydın

Yayımlanma Tarihi 11 Mart 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Aydın, H. (2014). GÜMÜŞHANE VE ERZİNCAN İLLERİNDE SU KAYNAKLARI VE SU ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ. Erzincan University Journal of Science and Technology, 4(1), 23-30.