Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

A RESEARCH ON THE USE OF LEASING IN SMALL AND MEDIUM ENTERPRISES (SME's) FROM THE PERSPECTIVE OF FINANCIAL RENOVATIONS

Yıl 2008, Güz, 1 - 26, 21.09.2008

Öz

Small and Middle Sized Businesses (KOBİs) are the main dynamic and engrossing elements of Turkey’s economy. Even though KOBİs have many advantages they also have many disadvantages and problems. The most important problem of KOBİs is the financial problem because it can create a source for other problems. KOBİs do not adequately benefit from financial instruments other than commercial credits and this situation forms the basis of financial difficulties. At this point, the method of ‘Leasing’, which is an additional financial source, appears to be an alternative. In this context, a survey is conducted in 66 KOBİs chosen randomly in the ASTİM Organized Industrial Zone to determine to what degree KOBİs benefit from the method of Leasing.

FİNANSAL YENİLİKLER KAPSAMINDA LEASİNGİN KOBİ’LERDE KULLANIMINA İLİŞKİN BİR ARAŞTIRMA

Yıl 2008, Güz, 1 - 26, 21.09.2008

Öz

KOBİ’ler, Türkiye ekonomisinin dinamik ve sürükleyici unsurlarının başında gelmektedir. KOBİ’ler bir çok avantajlarının yanı sıra dezavantajlara ve sorunlara da sahiptirler. KOBİ’lerin en önemli sorunlarının başında başka sorunlara da kaynak oluşturabildiğinden dolayı finansman sıkıntısı gelmektedir. KOBİ’ler ticari krediler dışındaki diğer finansman araçlarından yeterince yararlanmamakta ve bu da kaynak sıkıntısının temelini oluşturmaktadır. Bu noktada ek finansman kaynağı niteliği taşıyan, finansal kiralama yöntemi “Leasing” bir alternatif olarak ortaya çıkmaktadır. Bu kapsamda KOBİ’lerde Leasing yönteminden ne ölçüde yararlanıldığının tespit edilmesi amacına yönelik olarak, ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde tesadüfi olarak seçilen toplam 66 KOBİ'ye anket uygulanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ekonomi
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Funda Çondur

Umut Evlimoğlu

E. Yasemin Bozdağlıoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Eylül 2008
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Güz

Kaynak Göster

APA Çondur, F., Evlimoğlu, U., & Bozdağlıoğlu, E. Y. (2008). FİNANSAL YENİLİKLER KAPSAMINDA LEASİNGİN KOBİ’LERDE KULLANIMINA İLİŞKİN BİR ARAŞTIRMA. Ekonomik Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi1-26.

İletişim Adresi: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi 14030 Gölköy-BOLU

Tel: 0 374 254 10 00 / 14 86 Faks: 0 374 253 45 21 E-posta: iibfdergi@ibu.edu.tr

ISSN (Basılı) : 1306-2174 ISSN (Elektronik) : 1306-3553