YOKSULLUĞUN AZALTILMASINDA TURİZMİN YERİ

Cilt: 5 Sayı: 15 1 Temmuz 2006
  • Ferah Özkök
PDF İndir
EN TR

YOKSULLUĞUN AZALTILMASINDA TURİZMİN YERİ

Öz

Bu çalışmada, yoksulluğun ve gelir dağılımındaki eşitsizliklerin giderek arttığı günümüzde, turizmin sürdürülebilir kalkınma kapsamında yoksulluğu azaltmada nasıl etkin olabileceği araştırılmaya çalışılmıştır. Özellikle turizm arz kaynaklarına sahip ve değişen turizm eğilimlerine yönelik yeni turizm ürünlerinin yaratılabileceği yoksul bölgelerde turizmin, yoksullukla mücadele aracı olarak kullanılabileceği düşünülerek bu kapsamda “yoksul odaklı turizm” yaklaşımı incelenmiştir. Yoksul odaklı turizm; yoksullar için net faydalar sağlayan turizm olarak tanımlanmaktadır. Bu faydalar, ekonomik açıdan olabileceği gibi, sosyal, çevresel ve kültürel açıdan da olabilir.Yoksul odaklı turizm, özel bir ürün yada sektör değil bir yaklaşımdır. Yoksulluğu azaltma genellikle turizmin ana sorunu değildir. Pek çok yoksul ülkede böyle bir turizm yaklaşımının önemi henüz anlaşılmaya başlamaktadır. Bu çalışmada yoksul bölgelerde, halkın turizm faaliyetlerine katılımının nasıl sağlanacağı, bunun için ne gibi önlemler alınması gerektiği ve bunun sonuçlarının ne olacağı incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Ferah Özkök Bu kişi benim
Türkiye

Yayımlanma Tarihi

1 Temmuz 2006

Gönderilme Tarihi

10 Eylül 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2006 Cilt: 5 Sayı: 15

Kaynak Göster

APA
Özkök, F. (2006). YOKSULLUĞUN AZALTILMASINDA TURİZMİN YERİ. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 5(15), 85-98. https://izlik.org/JA96KP53NL
AMA
1.Özkök F. YOKSULLUĞUN AZALTILMASINDA TURİZMİN YERİ. esosder. 2006;5(15):85-98. https://izlik.org/JA96KP53NL
Chicago
Özkök, Ferah. 2006. “YOKSULLUĞUN AZALTILMASINDA TURİZMİN YERİ”. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi 5 (15): 85-98. https://izlik.org/JA96KP53NL.
EndNote
Özkök F (01 Temmuz 2006) YOKSULLUĞUN AZALTILMASINDA TURİZMİN YERİ. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi 5 15 85–98.
IEEE
[1]F. Özkök, “YOKSULLUĞUN AZALTILMASINDA TURİZMİN YERİ”, esosder, c. 5, sy 15, ss. 85–98, Tem. 2006, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA96KP53NL
ISNAD
Özkök, Ferah. “YOKSULLUĞUN AZALTILMASINDA TURİZMİN YERİ”. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi 5/15 (01 Temmuz 2006): 85-98. https://izlik.org/JA96KP53NL.
JAMA
1.Özkök F. YOKSULLUĞUN AZALTILMASINDA TURİZMİN YERİ. esosder. 2006;5:85–98.
MLA
Özkök, Ferah. “YOKSULLUĞUN AZALTILMASINDA TURİZMİN YERİ”. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, c. 5, sy 15, Temmuz 2006, ss. 85-98, https://izlik.org/JA96KP53NL.
Vancouver
1.Ferah Özkök. YOKSULLUĞUN AZALTILMASINDA TURİZMİN YERİ. esosder [Internet]. 01 Temmuz 2006;5(15):85-98. Erişim adresi: https://izlik.org/JA96KP53NL

   21765     

Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi (Electronic Journal of Social Sciences), Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

ESBD Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi (Electronic Journal of Social Sciences), Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilmiştir. Marka No:2011/119849.