BibTex RIS Kaynak Göster

FARKLI SEKTÖRLERDE FAALİYETLERİNİ SÜRDÜREN İŞLETMELERDE ZAMAN YÖNETİMİ ÜZERİNE AMPİRİK BİR ARAŞTIRMA: BURSA İLİ ÖRNEĞİ

Yıl 2007, Cilt: 6 Sayı: 20, 9 - 31, 01.03.2007

Öz

-

FARKLI SEKTÖRLERDE FAALİYETLERİNİ SÜRDÜREN İŞLETMELERDE ZAMAN YÖNETİMİ ÜZERİNE AMPİRİK BİR ARAŞTIRMA: BURSA İLİ ÖRNEĞİ

Yıl 2007, Cilt: 6 Sayı: 20, 9 - 31, 01.03.2007

Öz

Günümüz yönetim anlayışında bir işletmenin en değerli kaynağı zamandır. Zaman yitirildiğinde geriye dönüşü hiçbir şekilde mümkün olmayan ve genellikle ihmal edilen bir kaynaktır. Dolayısıyla, literatürde de zaman yönetiminin açıklanmasında önemli eksiklikler bulunmaktadır. Literatürde var olan bu eksikliği gidermek amacıyla çalışmamızda farklı sektörlerde faaliyetlerini sürdüren işletmelerdeki zaman yönetimi incelenmektedir. Çalışmada, araştırmacılar tarafından geliştirilen ve üç adımdan oluşan anket formu ile toplanan veriler değerlendirilmiştir. Anket formunun birinci bölümü katılımcılara ilişkin demografik bilgileri, ikinci ve üçüncü bölümleri ise zaman yönetimini değerlendirmek üzere tasarlanmıştır. Zaman yönetimini incelemek için varyans, ki-kare ve frekans analizlerinden yararlanılmıştır. Çalışmamızın sonucunda, etkin zaman yönetimi konusunda işletmelere önerilerde bulunulmuştur

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Prof.dr.edip Örücü/ Doç.dr.mehmet Tikici Kanbur Bu kişi benim

Edip Örücü Bu kişi benim

Mehmet Tikici Bu kişi benim

Aysun Kanbur Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2007
Gönderilme Tarihi 10 Eylül 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2007 Cilt: 6 Sayı: 20

Kaynak Göster

APA Kanbur, P. Ö. D. T., Örücü, E., Tikici, M., Kanbur, A. (2007). FARKLI SEKTÖRLERDE FAALİYETLERİNİ SÜRDÜREN İŞLETMELERDE ZAMAN YÖNETİMİ ÜZERİNE AMPİRİK BİR ARAŞTIRMA: BURSA İLİ ÖRNEĞİ. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 6(20), 9-31.

                                                                                                                                                                          21765     

Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi (Electronic Journal of Social Sciences), Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

ESBD Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi (Electronic Journal of Social Sciences), Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilmiştir. Marka No:2011/119849.