BibTex RIS Kaynak Göster

UNIVERSITIE'S STUDENT'S SALUTATION RITUELS AND EXEMPLE OF DICLE UNIVERSITY

Yıl 2010, Cilt: 9 Sayı: 32, - 21, 01.06.2010

Öz

ABSTRACT
In this study, the question of "how are you" in Turkish has been analysed by socio-culturel context and compared by differrent uses in the world. The universities' student's answers to this question has been observed. The article purposes to find out some relationship between the lecture's question "how are you?" prior to oral exam and the student's answers and variables like gender, grade, visa. The data of this study has been obtained from the conversations of the students of Education Faculty at Dicle University.
Key Words: Salutation rituels, Rituel question, How are you?

ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ SELAMLAŞMA ALIŞILMIŞLARI OLARAK "NASILSINIZ" SORUSUNA VERDIKLERI YANITLAR. DICLE ÜNIVERSITESI ÖRNEĞI

Yıl 2010, Cilt: 9 Sayı: 32, - 21, 01.06.2010

Öz

ÖZ
Bu çalışmada, Türkiye Türkçesinde günlük selamlaşmada kullanılan "nasılsın/nasılsınız" sorusu sosyo-kültürel açıdan değerlendirilerek, dünyada farklı kültürlerde bu ifadenin kullanılış şekilleri karşılaştırılmıştır. Türkçede "nasılsınız" sorusunun kullanımı ve verilen yanıtlar irdelenerek bu bağlamda üniversite öğrencilerinin bu soruya ne tür yanıtlar verdiği gözlenmiştir. Öğretim elemanının öğrencilere bir sözlü mülakat öncesinde yönelttiği "Nasılsın" sorusuna verilen yanıtlar çözümlenerek, bu yanıtların çeşitli değişkenlerle (cinsiyet, not ortalaması, vize notu) bir korelasyonunun bulunup bulunmadığı irdelenmiştir. Araştırmanın verileri D.Ü.Eğitim fakültesi öğrencileri ile yapılan görüşmelerden elde edilmiştir.
Anahtar Kelimeler: Selamlaşma alışılmışları, Alışılmış soru, Nasılsınız

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Tarcan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2010
Gönderilme Tarihi 10 Eylül 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 9 Sayı: 32

Kaynak Göster

APA Tarcan, A. (2010). ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ SELAMLAŞMA ALIŞILMIŞLARI OLARAK "NASILSINIZ" SORUSUNA VERDIKLERI YANITLAR. DICLE ÜNIVERSITESI ÖRNEĞI. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 9(32), 21.

                                                                                                                                                                          21765     

Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi (Electronic Journal of Social Sciences), Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

ESBD Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi (Electronic Journal of Social Sciences), Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilmiştir. Marka No:2011/119849.