BibTex RIS Kaynak Göster

ART AND DRAWİNG AS A GAME IN CHİLD DEVELOPMENT

Yıl 2011, Cilt: 10 Sayı: 37, 303 - 316, 01.02.2011

Öz

Abstract
Art is a way of self impression. One of the most important functions of art, is relieving of individual. Art in general meaning and drawing in limited meaning, are ways for self expression and being discharge for children. Also plays carry similar specialties for children and shows similar specialties with art. Aim of this study is to expose similarities between art and play, criticize the necessity of art as a play in children's development and discuss that what drawing can express for a child. It has been applied to literature search that is a kind of survey method. According to obtained data from the study; art as a play improves the child's creativity, provides psychological relief, improvement of personality by pretending elders, supports him to live the sense of liberty, helps for express of him/her self and improves the imagination. Consequently, art as a play and drawing as a branch of art, have importance in many ways in improvement of child.
Key Words: Child, Playing, Art, Drawing

ÇOCUK GELİŞİMİNDE BİR OYUN OLARAK SANAT VE RESİM

Yıl 2011, Cilt: 10 Sayı: 37, 303 - 316, 01.02.2011

Öz

Öz
Sanat bireyin kendini ifade etme aracıdır. Sanatın önemli fonksiyonlarından biri bireyi rahatlatmasıdır. Genel anlamda sanat ve dar anlamda resim çocuk için kendini ifade etme ve deşarj olma aracıdır. Oyun da çocuk için benzer özellikleri taşır ve sanat ile benzer özellikler gösterir. Bu çalışmanın amacı: sanat ile oyun arasındaki benzerlikleri ortaya koymak, çocuk gelişiminde bir oyun olarak sanatın gerekliliğini irdelemek ve resim yapmanın çocuk için neler ifade edebileceğini tartışmaktır. Araştırmada tarama yöntemlerinden literatür tarama yöntemine başvurulmuştur. Araştırmada elde edilen bulgular göre bir oyun olarak sanat çocuğun; yaratıcılığını geliştirir, ruhsal rahatlamasını sağlar, büyükleri taklit ederek kişilik gelişmesini sağlar, özgürlük duygusunu yaşamasını destekler, kendini ifade etmesine yardım eder, hayal gücünü geliştirir. Sonuç bir oyun olarak sanat ve sanatın bir dalı olarak resim yapma çocuk gelişiminde bir çok yönden önem taşımaktadır.
Anahtar Sözcükler: Çocuk, Oyun, Sanat, Resim

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Abdullah Ayaydın

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2011
Gönderilme Tarihi 10 Eylül 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 10 Sayı: 37

Kaynak Göster

APA Ayaydın, A. (2011). ÇOCUK GELİŞİMİNDE BİR OYUN OLARAK SANAT VE RESİM. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 10(37), 303-316.

                                                                                                                                                                          21765     

Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi (Electronic Journal of Social Sciences), Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

ESBD Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi (Electronic Journal of Social Sciences), Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilmiştir. Marka No:2011/119849.