Determination of Chemical Compastion And Equine Meat in Sausages Sold in Adana
Yıl 1974,
Cilt: 4 Sayı: 5-10, 92 - 107, 01.12.1976
Özer Altuğ
Öz
The sudy was carried out for the determination rit the chemical
composition of turkish type fermented spicy sausages sold in Adana
and the control of them wheather they have equine meat Of not-
The above pointed out research has been accomplished on 102
: samples for the period of Oct. 1975 ;" J un 1976. The samples were
tested organoleptically; physically; · chemically ·and seerologically.
Kaynakça
- 1- BÜGÜ, M., 1967 Sucuklarda yağ nisbetleri ; Bornova Vet. Araşt. Ens. Derg. (16) 6.11
- 2- DEMİRER, M.A.,1964 Koyun ve keçi etlerinin Presipitasyon Metodu ile Ayırt Edilmesi üzerinde araştırmalar: Ank. Üniv. Vet. Fak. Yayınları 152/9 Sevinç Matb. Ankara.
- 3- Gıda Maddelerinin ve Umumi Sağlığı İlgilendiren Eşya ve Levazımın Hususi Vasfilarını Gösteren Tüzük. (952) Ayyıldız Matbaası A.Ş. Ankara 972
- 4- İNAL, T., 1969 :Sucuklarda Bakteriel Bozulmalar Sebepleri ve Önelme Çareleri; Bornova Vet. Araş. Ens. Derg. (19) 79-87
- 5- ÖZER, İ., ÖZALP, E. 1968: Yerli Sucuklarda Mikroflora ve Enterotoxigenic Staphylococ'lar Üzerinde Araştırmalar.; Türkiye Gıda Hijyen Teknoloji Cemiyeti, Yayın No:3
- 6- ÖZER, İ., ÖZALP, E. 1968:Yurdumuz Sucuk İmalathanelerinin Bugünkü Durumu ve Geliştirilmesi İçin Alınması Gerekli TEdbirler; Türk Vet. Hek. Dern. Derg. 39 (1) 6-8
- 7- SÜRMEN, S.(Tercüme): Et ve Mamullaerinde Gerber Metodu ile Yağ Tayini;Türk Vet. Hek Derg. 3553-3564
- 8- TEZCAN, İ. (1967) Manda Etlerinin pH Değerleri Üzerinde Araştırmlar; Ankara Üniv. Vet. Fak. Yayınları: 129/72 Ankara Üniv. Basımevi.
- 9- TOLGAY, Z. TETİK, İ., 1964 : Muhtasar Gıda Kotrolü ve Analizleri Klavuzu Ege Matbaası , Ankara.
- 10- TÖRAL, A. R. (Yayınlanmadı) : Denizli ve Bölgesi Sucuklarının Analizi (Organoleptik, Kimyevi ve Histolojik Muayeneleri,)sonuçları (Denizli Bölge Lab. Müdürlüğünün 11.10.1976 tarih 129 sayılı yazısı ile bildirildi.)
Adana Piyasasında Satılan Sucukların Kimyasal Bileşimlerinin Tespiti ve Tek Tırnaklı Hayvan Eti Yönünden Kontrolü
Yıl 1974,
Cilt: 4 Sayı: 5-10, 92 - 107, 01.12.1976
Özer Altuğ
Öz
Araştırma (1975 Ekim)- (1976 Haziran) ayları arasında 102 adet
numune üzerinde yürütülmüştür. Numuneler organoleptik, fiziksel,
kimyasal ve serolajik yönden muayeneye alınmıştır.
Kaynakça
- 1- BÜGÜ, M., 1967 Sucuklarda yağ nisbetleri ; Bornova Vet. Araşt. Ens. Derg. (16) 6.11
- 2- DEMİRER, M.A.,1964 Koyun ve keçi etlerinin Presipitasyon Metodu ile Ayırt Edilmesi üzerinde araştırmalar: Ank. Üniv. Vet. Fak. Yayınları 152/9 Sevinç Matb. Ankara.
- 3- Gıda Maddelerinin ve Umumi Sağlığı İlgilendiren Eşya ve Levazımın Hususi Vasfilarını Gösteren Tüzük. (952) Ayyıldız Matbaası A.Ş. Ankara 972
- 4- İNAL, T., 1969 :Sucuklarda Bakteriel Bozulmalar Sebepleri ve Önelme Çareleri; Bornova Vet. Araş. Ens. Derg. (19) 79-87
- 5- ÖZER, İ., ÖZALP, E. 1968: Yerli Sucuklarda Mikroflora ve Enterotoxigenic Staphylococ'lar Üzerinde Araştırmalar.; Türkiye Gıda Hijyen Teknoloji Cemiyeti, Yayın No:3
- 6- ÖZER, İ., ÖZALP, E. 1968:Yurdumuz Sucuk İmalathanelerinin Bugünkü Durumu ve Geliştirilmesi İçin Alınması Gerekli TEdbirler; Türk Vet. Hek. Dern. Derg. 39 (1) 6-8
- 7- SÜRMEN, S.(Tercüme): Et ve Mamullaerinde Gerber Metodu ile Yağ Tayini;Türk Vet. Hek Derg. 3553-3564
- 8- TEZCAN, İ. (1967) Manda Etlerinin pH Değerleri Üzerinde Araştırmlar; Ankara Üniv. Vet. Fak. Yayınları: 129/72 Ankara Üniv. Basımevi.
- 9- TOLGAY, Z. TETİK, İ., 1964 : Muhtasar Gıda Kotrolü ve Analizleri Klavuzu Ege Matbaası , Ankara.
- 10- TÖRAL, A. R. (Yayınlanmadı) : Denizli ve Bölgesi Sucuklarının Analizi (Organoleptik, Kimyevi ve Histolojik Muayeneleri,)sonuçları (Denizli Bölge Lab. Müdürlüğünün 11.10.1976 tarih 129 sayılı yazısı ile bildirildi.)