Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Study on the Chemical Composition of Yogourt (Yoğurt) Said in Adana Markets

Yıl 1974, Cilt: 4 Sayı: 5-10, 108 - 122, 01.12.1976

Öz

This paper has been depended on the 107 speciments at the
period of time from September 1975 till October 1976.
The speciments have been examined by performing organoleptical,
physical and chemical.

Kaynakça

  • 1- BÜGÜ, M. 1965 : Y oğurt. yağurt bakterileri ve yoğurdun Patojen Bakteriler üzerinde Etkisi Hakkında Kısa Bir Derleme; Bornova Veteriner Araştırma Enstitüsü Dergisi (1 ·1). 56-59.
  • 2 - CERAN, G. 1971 : Y a ğ urtta Asitlik Derecesi ile Coliform Mikroorganizmaların Hayaliyeti Arasındaki ilişki Üzerinde Çalışrr.alar. (Uzmanlık Tezi - Ankara) .
  • 3 - Gıda Maddeleri Mevzuatı 1952: Ayyıldız Matbaası A.Ş. Ankara.
  • 4 - HATiPOGLU, M. 1966: Ankara Piyasasın.da Muhtelif isimler Altında Satılmakta Olan Kase Yoğurtlarının Kaliteleri Üzerinde Bir Araştırma; Etlik Veteriner Bakterioloji Enstitüsü Derg isi 3, (1-2). 75-83.
  • 5 - iZMEN, E.R. 1942: Sütçülük; Ziraat Vekôleti Neşriyat Umumi Sayı: 553, Orhan Alkaya Matbaası. istanbul.
  • 6 - iZMEN, E.R. 1959: Süt ve Mamülleri Teknolojisi ; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları : 155, Ankara Üniversitesi Bosımevi.
  • 7 - OMURTAG, A,C. 1966: Türk Yağurt Mayası ile Hazırlanon Silivri Tipi Yoğurttaki Alkolün Kantitatif Tayini Üzerinde Araştırma; Türk Veteriner Hekimleri Derneği Dergisi 36, (1-2). 29-31.
  • 8 - ÖZER, i., ÖZALP, E. 1970: Süt ve MamCıllerimizin Hijyenik ve Teknoloiik Standardizasyonu; Türk Veteriner Hekimleri Derneği Dergisi, 38, (2) 13-18.
  • 9 - ÖZER, i. 1S63 : Süt ve Mamullerinin Beslenme ve Haik Sağlığı Yönündan Önemi ; Türk Veteriner Hekimleri Derneği Dergisi, 38, (2) 13-18.
  • 10 - TEKiNSEN, O, C. 1976: Yağurt Yapımı; Veteriner Hekimler Derneği Dergisi, 46 (1-2-3). 29-36.
  • 11 - TOLGAY, Z., TETiK, i. 1964: Muhtasar Gıda Kontrolü ve Analizleri Klavuzu ;Ege Matbaası. Ankara.

Adana Piyasasındaki Yoğurtların Kimyasal Bileşimlerinin Tespiti

Yıl 1974, Cilt: 4 Sayı: 5-10, 108 - 122, 01.12.1976

Öz

Adana Piyasasındaki Yoğurtların Kimyasal Bileşimlerinin Tesbiti. Yukarıda ismi belirtilen araştırma 1975 Eylül ve 1976 Ekim ayları arasında 107 adet numune üzerinde yapılmıştır. Numuneler organeleptik, fiziksel, kimyasal yönden incelenmiştir.

Kaynakça

  • 1- BÜGÜ, M. 1965 : Y oğurt. yağurt bakterileri ve yoğurdun Patojen Bakteriler üzerinde Etkisi Hakkında Kısa Bir Derleme; Bornova Veteriner Araştırma Enstitüsü Dergisi (1 ·1). 56-59.
  • 2 - CERAN, G. 1971 : Y a ğ urtta Asitlik Derecesi ile Coliform Mikroorganizmaların Hayaliyeti Arasındaki ilişki Üzerinde Çalışrr.alar. (Uzmanlık Tezi - Ankara) .
  • 3 - Gıda Maddeleri Mevzuatı 1952: Ayyıldız Matbaası A.Ş. Ankara.
  • 4 - HATiPOGLU, M. 1966: Ankara Piyasasın.da Muhtelif isimler Altında Satılmakta Olan Kase Yoğurtlarının Kaliteleri Üzerinde Bir Araştırma; Etlik Veteriner Bakterioloji Enstitüsü Derg isi 3, (1-2). 75-83.
  • 5 - iZMEN, E.R. 1942: Sütçülük; Ziraat Vekôleti Neşriyat Umumi Sayı: 553, Orhan Alkaya Matbaası. istanbul.
  • 6 - iZMEN, E.R. 1959: Süt ve Mamülleri Teknolojisi ; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları : 155, Ankara Üniversitesi Bosımevi.
  • 7 - OMURTAG, A,C. 1966: Türk Yağurt Mayası ile Hazırlanon Silivri Tipi Yoğurttaki Alkolün Kantitatif Tayini Üzerinde Araştırma; Türk Veteriner Hekimleri Derneği Dergisi 36, (1-2). 29-31.
  • 8 - ÖZER, i., ÖZALP, E. 1970: Süt ve MamCıllerimizin Hijyenik ve Teknoloiik Standardizasyonu; Türk Veteriner Hekimleri Derneği Dergisi, 38, (2) 13-18.
  • 9 - ÖZER, i. 1S63 : Süt ve Mamullerinin Beslenme ve Haik Sağlığı Yönündan Önemi ; Türk Veteriner Hekimleri Derneği Dergisi, 38, (2) 13-18.
  • 10 - TEKiNSEN, O, C. 1976: Yağurt Yapımı; Veteriner Hekimler Derneği Dergisi, 46 (1-2-3). 29-36.
  • 11 - TOLGAY, Z., TETiK, i. 1964: Muhtasar Gıda Kontrolü ve Analizleri Klavuzu ;Ege Matbaası. Ankara.
Toplam 11 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Bilimleri
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Bilün Mert Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1976
Gönderilme Tarihi 1 Aralık 1976
Yayımlandığı Sayı Yıl 1974 Cilt: 4 Sayı: 5-10

Kaynak Göster

APA Mert, B. (1976). Adana Piyasasındaki Yoğurtların Kimyasal Bileşimlerinin Tespiti. Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi, 4(5-10), 108-122.


15430