Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster

Yayıkaltı ve Değerlendirilmesi

Yıl 1986, Cilt: 5 Sayı: 10, 135 - 149, 01.12.1986

Öz

Birçok ülkelerde olduğu gibi bizde de nüfusumuzun beslenmesinde hayvansal protein açığı görülmekte ve bu hayvansal proteinin temini sosyo-ekonomik nedenlerle güç olmaktadır. Diğer taraftan, ülkemizin hayvansal protein gereksiniminin !bir kısmını karşılayabilecek oranda protein içeren peynir suyu ve yayıkaltı sütçülük artıkları, her yıl değerlendirilmeyerek atılmakta ve
yok olmaktadır (6).

Kaynakça

  • 1 - Adam, R.C· (1955) : « Yayıklairıa · üzerine etkili olan faktörler.» A.Ü. Ziraat Fakültesi Yıllığı. Fasikül: 12, Ankara.
  • 2 - Adam, R·C. (1961): «Süt tozu» Ders kitabı, jzmir.
  • 3 - Eralp, M. (1969) : Tereyağı ve Kaynak TeknolojiSi.» Ders kitabı , A.ü. Ziraat Fakültesi, Ankara.
  • 4 - Ernest, J. (Ül70): «Buttermilks and related Products.» Dairy lndustries., 606-607·
  • 5 - Kaptan, N· (1979) : «Sütcülük Artıkları Öğrenci Ders Notları. » A.Ü. Ziraat Fak., Ankara.
  • 6 - Konar. A· (1978) : «Yeni gelişmelerin ışığında sütcülük artıklarının değerlen. dirilmesi ve ekonomik önemi. Gıda Derg., 3, 1, 35-46·
  • 7 - Konar, A· (1981) : «Sütcülük artıklarının değerlendirilmesi. » Türkiye 4. Sütcülük Kongresi, Ankara.
  • 8 - Özalp, E. (1979) ' «Süt teknolojisi öğrenci ders notları » A·Ü. Vet. Fak. Ank.
  • 9 - Yöney, Z. (1974): «Süt Kimyası Ders kitabı, A·Ü.Z.Fak. Yayınları : 539. Ank.
  • 10 - Yöney, Z. (1979) : «Türkiye'de Gıda Açığı, Sorunları ve Çözüm Yolları » A·Ü. Ziraat Fak. Yayın No: 714, Derlemeler: 25, Ankara .

Buttermilk and its practical fields

Yıl 1986, Cilt: 5 Sayı: 10, 135 - 149, 01.12.1986

Öz

Birçok ülkelerde olduğu gibi bizde de nüfusumuzun beslenmesinde hayvansal protein açığı görülmekte ve bu hayvansal proteinin temini sosyo-ekonomik nedenlerle güç olmaktadır. Diğer taraftan, ülkemizin hayvansal protein gereksiniminin !bir kısmını karşılayabilecek oranda protein içeren peynir suyu ve yayıkaltı sütçülük artıkları, her yıl değerlendirilmeyerek atılmakta ve
yok olmaktadır (6).

Kaynakça

  • 1 - Adam, R.C· (1955) : « Yayıklairıa · üzerine etkili olan faktörler.» A.Ü. Ziraat Fakültesi Yıllığı. Fasikül: 12, Ankara.
  • 2 - Adam, R·C. (1961): «Süt tozu» Ders kitabı, jzmir.
  • 3 - Eralp, M. (1969) : Tereyağı ve Kaynak TeknolojiSi.» Ders kitabı , A.ü. Ziraat Fakültesi, Ankara.
  • 4 - Ernest, J. (Ül70): «Buttermilks and related Products.» Dairy lndustries., 606-607·
  • 5 - Kaptan, N· (1979) : «Sütcülük Artıkları Öğrenci Ders Notları. » A.Ü. Ziraat Fak., Ankara.
  • 6 - Konar. A· (1978) : «Yeni gelişmelerin ışığında sütcülük artıklarının değerlen. dirilmesi ve ekonomik önemi. Gıda Derg., 3, 1, 35-46·
  • 7 - Konar, A· (1981) : «Sütcülük artıklarının değerlendirilmesi. » Türkiye 4. Sütcülük Kongresi, Ankara.
  • 8 - Özalp, E. (1979) ' «Süt teknolojisi öğrenci ders notları » A·Ü. Vet. Fak. Ank.
  • 9 - Yöney, Z. (1974): «Süt Kimyası Ders kitabı, A·Ü.Z.Fak. Yayınları : 539. Ank.
  • 10 - Yöney, Z. (1979) : «Türkiye'de Gıda Açığı, Sorunları ve Çözüm Yolları » A·Ü. Ziraat Fak. Yayın No: 714, Derlemeler: 25, Ankara .
Toplam 10 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Ahmet Akıllı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1986
Gönderilme Tarihi 1 Aralık 1986
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 5 Sayı: 10

Kaynak Göster

APA Akıllı, A. (1986). Yayıkaltı ve Değerlendirilmesi. Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi, 5(10), 135-149.


15430