Birçok ülkelerde olduğu gibi bizde de nüfusumuzun beslenmesinde hayvansal protein açığı görülmekte ve bu hayvansal proteinin temini sosyo-ekonomik nedenlerle güç olmaktadır. Diğer taraftan, ülkemizin hayvansal protein gereksiniminin !bir kısmını karşılayabilecek oranda protein içeren peynir suyu ve yayıkaltı sütçülük artıkları, her yıl değerlendirilmeyerek atılmakta ve
yok olmaktadır (6).
Yayıkaltı Peynir Suyu Sütçülük Artıkları Süt Ahmet AKILLI 1986
Birçok ülkelerde olduğu gibi bizde de nüfusumuzun beslenmesinde hayvansal protein açığı görülmekte ve bu hayvansal proteinin temini sosyo-ekonomik nedenlerle güç olmaktadır. Diğer taraftan, ülkemizin hayvansal protein gereksiniminin !bir kısmını karşılayabilecek oranda protein içeren peynir suyu ve yayıkaltı sütçülük artıkları, her yıl değerlendirilmeyerek atılmakta ve
yok olmaktadır (6).
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 1986 |
Gönderilme Tarihi | 1 Aralık 1986 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1986 Cilt: 5 Sayı: 10 |