Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

A study on the determination of crude protein amounts in the food samples which originated from animals, in the province of İzmir

Yıl 1987, Cilt: 6 Sayı: 1, 117 - 126, 01.12.1987

Öz

52 food samples which originated from animals were taken from the factories and examined for interms of protein amounts by using Keltek system.
Acording to the results of investigation, approxi mately %80 of Meat bone powders and-all of the blood powders have been found under the standart walues. In this case, animal food samples must be taken under control from the beginning of the production.

Kaynakça

  • 1- AKYILDIZ, R. (1983) : Yemler Bilgisi ve Teknolojisi A. Ü. Ziraat Fak . yayınları 868. A. Ü. Basımevi Ankara.
  • 2- ALLEN, R.D. (1981) : Feedstuffs Legrectiont Analysis Table 1981, Edition feedstuffs Jully 23,25.
  • 3- CULLISON, A. (1975) : Feeds and Nutrition - Complate Third Copany, inc. A. prentice Hall Company Reston virgina 22090 USA X 486.
  • 4- EOSMIOGER, M.E. and C,G. OLEOTENI (1980) : Feeds and :.Nutrution-Complete - Third Edision-the Ensmingerpub . lashing Company olovis California USA. 1. 1417.
  • 5 - MORRISON, F.B. (1961) : Feed and feeding Twenty-Second Edition VeilBallou press, inc,. Binghamten N.Y. USA. 1-695.
  • 6 - Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı: Kontrol Genel Müdürlüğü Yem Tescil Daire Başkanlığı,
  • 7 - Tecatör Aplication Note (1981) : Determination of, kjeldahl protein in meat and products Lisırig the .kie.ltec Auto system andsecatalyst . . ASN 36/81,
  • 8 - T.S.E. : 1314, 1315, 2032, 2033,

Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Laboratuvarına Gelen Hayvansal Kökenli Yemlerde Mukayeseli Ham Protein Tayini

Yıl 1987, Cilt: 6 Sayı: 1, 117 - 126, 01.12.1987

Öz

Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü laboratuvarına getirilen ve mahallinden ( Fabrikadan) alınan 52 adet hayvansal kökenli yem örnekleri keltek sistem I cihaziyla protein yönünden muayeneye alınmıştır.
Muayene sonuçlarına göre Et-Kemik unlarının yaklaşık %80'i, Kan unlarının tamamı standart değerlerin altında bulunmuştur.
Bu durumda hayvansal kökenli yemlerin üretiminden itibaren kontrol altına alınması kanaatine varılmıştır.

Kaynakça

  • 1- AKYILDIZ, R. (1983) : Yemler Bilgisi ve Teknolojisi A. Ü. Ziraat Fak . yayınları 868. A. Ü. Basımevi Ankara.
  • 2- ALLEN, R.D. (1981) : Feedstuffs Legrectiont Analysis Table 1981, Edition feedstuffs Jully 23,25.
  • 3- CULLISON, A. (1975) : Feeds and Nutrition - Complate Third Copany, inc. A. prentice Hall Company Reston virgina 22090 USA X 486.
  • 4- EOSMIOGER, M.E. and C,G. OLEOTENI (1980) : Feeds and :.Nutrution-Complete - Third Edision-the Ensmingerpub . lashing Company olovis California USA. 1. 1417.
  • 5 - MORRISON, F.B. (1961) : Feed and feeding Twenty-Second Edition VeilBallou press, inc,. Binghamten N.Y. USA. 1-695.
  • 6 - Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı: Kontrol Genel Müdürlüğü Yem Tescil Daire Başkanlığı,
  • 7 - Tecatör Aplication Note (1981) : Determination of, kjeldahl protein in meat and products Lisırig the .kie.ltec Auto system andsecatalyst . . ASN 36/81,
  • 8 - T.S.E. : 1314, 1315, 2032, 2033,
Toplam 8 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Zafer İldeş Bu kişi benim

Mehmet Coşkun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1987
Gönderilme Tarihi 1 Aralık 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA İldeş, Z., & Coşkun, M. (1987). Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Laboratuvarına Gelen Hayvansal Kökenli Yemlerde Mukayeseli Ham Protein Tayini. Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi, 6(1), 117-126.


15430