BibTex RIS Kaynak Göster

HANNAH ARENDT’İN EICHMANN DAVASI ÜZERİNE DÜŞÜNCELERİ

Yıl 2010, Sayı: 9, 4 - 19, 01.04.2010

Öz

Hannah Arendt yirminci yüzyılın önemli politik düşünürlerinden birisidir. Adolf Eichmann davası Hannah Arendt’in siyaset felsefesinin temel sorunlarını isleyen bir konudur. Arendt’in bu davayı incelediği kitabinin alt başlığı “kötülüğün Sıradanlığı”dır. Bu ifade fikirsizliğin yol açtığı zararlı sonuçları dile getirmektedir. Eichmann kendisine verilen emirlere yalnızca itaat etmiş kararlarının sonuçlarını ölçüp biçmemiştir. Arendt bu davayla adalet, özgürlük ve yerinde-doğru karar verme arasındaki ilişkilere felsefi açıdan yaklaşmaktadır.

Kaynakça

  • ADORNO, Theodor W. (1999), ‘‘Boyun Eğme’’, (Çev: Kaya Şahin), Defter, sayı: 37, Metis Yayınları: İstanbul.
  • ARENDT, Hannah (1974), Über die Revolution, Serie Piper Verlag: München.
  • ARENDT, Hannah (1996), Totalitarizmin Kaynakları, Antisemitizm, (Çev: Bahadır Sina Şener), İletişim Yayınları: İstanbul.
  • ARENDT, Hannah (1996), ‘‘Özgürlük Nedir?’’, Geçmişle Gelecek Arasında. Siyasi Düşünce Konulu Altı Deneme, (Çev: Bahadır Sina Şener), İletişim Yayınları: İstanbul.
  • ARENDT, Hannah (1997), Şiddet Üzerine, (Çev: Bülent Peker), İletişim Yayınları: İstanbul.
  • ARENDT, Hannah (2000), İnsanlık Durumu, (Çev: Bahadır Sina Şener)
Toplam 6 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

H Haluk Erdem Bu kişi benim

Hannah Arendt Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Sayı: 9

Kaynak Göster

Chicago Erdem, H Haluk, ve Hannah Arendt. “HANNAH ARENDT’İN EICHMANN DAVASI ÜZERİNE DÜŞÜNCELERİ”. FLSF Felsefe Ve Sosyal Bilimler Dergisi, sy. 9 (Nisan 2010): 4-19.

Dergimiz 2024 yılından itibaren ikisi olağan biri dosya konulu özel sayı olmak üzere 3 sayı olarak, Mayıs (olağan sayı) Eylül (özel sayı) ve Aralık (olağan sayı) aylarında yayınlanacaktır. 

2024 yılı özel sayımız ve Aralık ayındaki olağan sayımız için makale kabulü tamamlanmıştır.

Özel sayılarımızda yalnızca dosya kapsamında yer alan makalelere yer verilecektir. Makalenizi gönderirken hangi sayıda değerlendirilmesini istediğinizi bir notla bildirmeniz karışıklıkları önleyecektir.

İlginiz için teşekkür ederiz.