Bu
çalışmada, Keban Baraj Gölü Çemişgezek Bölgesi’nde avlanan Astacus leptodactylus (ESCH., 1823) ke-revit türünün et verimi ve
kimyasal kalitesi incelendi. Araştırmada, toplam 113 kerevit örneği (50 dişi,
63 er-kek) kullanıldı. Çalışmada kullanılan kerevitlerin ortalama et verimi,
dişilerde % 21,02 ± 2,72 erkeklerde ise %21,42±3,60
değerinde saptandı. Yapılan kimyasal analizlerin sonucunda; dişi kerevitlerin
etinde ortalama %79,77±1,12 su, %16,39±1,05 protein, %0,45±0,08
yağ, %1,25±0,25
kül ve %2,08±0,62 karbonhidrat tespit edildi. Erkek kerevitlerin etlerinde ise
%80,12±0,80
su, %15,98±0,83
protein, %0,47±0,09
yağ, %1,37±0,28
kül ve %2,05±0,45 karbonhidrat belirlendi.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Mart 2007 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2007 Cilt: 5 Sayı: 2 |