Turizm yazınında, seyahat tercihlerinin çoğunlukla
statüye göre modellendiği yönündeki araştırmaların varlığına rağmen, konu ile
ilgili yapılan yazın taraması sonucunda statüye dayalı turizm tüketimine
yönelik çalışmaların yabancı yazında birkaç çalışma ile sınırlı kaldığı
görülürken; Türkçe yazında ise konuya yönelik teorik ya da ampirik bir
çalışmaya rastlanmamıştır. Yapılan araştırmalar, turistlerin konforsuz bir
seyahat veya fiziksel zorluklara hazır olmamaları pahasına dahi olsa,
gerçekleştirmek istedikleri faaliyetlerin kendilerine statü ve prestij
kazandıracak olması nedeniyle birtakım turistik faaliyetlere
katılabileceklerini göstermiştir. Dünyadaki artışına paralel olarak, ülkemizde
de lüks turizm destinasyonlarındaki, türlerindeki ve lüks segmentteki konaklama
işletmelerindeki artış da göz önüne alınarak; statü temelli turizm tüketimi
konusunun teorik anlamda ele alınmasının, özellikle yerli yazındaki boşluğu
doldurması ve konu ile ilgili ileride yapılacak ampirik çalışmalara kaynak
oluşturması açısından önemli olduğu düşünülmektedir. Çalışmanın ayrıca, turizm
pazarlamacılarına ve destinasyon yöneticilerine de lüks turistik ürünler
konusunda etkili pazarlama stratejileri geliştirmeleri açısından fikir
verebileceği düşünülmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar |
|
Destekleyen Kurum | YOKTUR |
Proje Numarası | YOKTUR |
Teşekkür | YOKTUR |
Yayımlanma Tarihi | 31 Ekim 2019 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2019, Cilt 3, Sayı 3 |
Bibtex | @tez Özeti { gastoria579860, journal = {Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research}, issn = {2602-4144}, address = {}, publisher = {Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi}, year = {2019}, volume = {3}, number = {3}, pages = {470 - 487}, doi = {10.32958/gastoria.579860}, title = {Statü Temelli Turizm Tüketimine Teorik Bir Bakış}, key = {cite}, author = {Buluk, Buket and Erdem, Sabri Haluk} } |
APA | Buluk, B. & Erdem, S. H. (2019). Statü Temelli Turizm Tüketimine Teorik Bir Bakış . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , Vol. 3 No.3 , 470-487 . DOI: 10.32958/gastoria.579860 |
MLA | Buluk, B. , Erdem, S. H. "Statü Temelli Turizm Tüketimine Teorik Bir Bakış" . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 470-487 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/gastoria/issue/50020/579860> |
Chicago | Buluk, B. , Erdem, S. H. "Statü Temelli Turizm Tüketimine Teorik Bir Bakış". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 470-487 |
RIS | TY - JOUR T1 - Statü Temelli Turizm Tüketimine Teorik Bir Bakış AU - BuketBuluk, Sabri HalukErdem Y1 - 2019 PY - 2019 N1 - doi: 10.32958/gastoria.579860 DO - 10.32958/gastoria.579860 T2 - Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research JF - Journal JO - JOR SP - 470 EP - 487 VL - 3 IS - 3 SN - 2602-4144- M3 - doi: 10.32958/gastoria.579860 UR - https://doi.org/10.32958/gastoria.579860 Y2 - 2019 ER - |
EndNote | %0 Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research Statü Temelli Turizm Tüketimine Teorik Bir Bakış %A Buket Buluk , Sabri Haluk Erdem %T Statü Temelli Turizm Tüketimine Teorik Bir Bakış %D 2019 %J Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research %P 2602-4144- %V 3 %N 3 %R doi: 10.32958/gastoria.579860 %U 10.32958/gastoria.579860 |
ISNAD | Buluk, Buket , Erdem, Sabri Haluk . "Statü Temelli Turizm Tüketimine Teorik Bir Bakış". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 / 3 (Ekim 2019): 470-487 . https://doi.org/10.32958/gastoria.579860 |
AMA | Buluk B. , Erdem S. H. Statü Temelli Turizm Tüketimine Teorik Bir Bakış. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(3): 470-487. |
Vancouver | Buluk B. , Erdem S. H. Statü Temelli Turizm Tüketimine Teorik Bir Bakış. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(3): 470-487. |
IEEE | B. Buluk ve S. H. Erdem , "Statü Temelli Turizm Tüketimine Teorik Bir Bakış", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, c. 3, sayı. 3, ss. 470-487, Eki. 2019, doi:10.32958/gastoria.579860 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.