Ön çalışma olarak gerçekleştirilen bu çalışmada, Nevşehir İlinin temel ekonomik unsurlarından olan turizm ve tarım faaliyetlerinin bir arada değerlendirilmesi ile kırsal turizmi potansiyelinin ortaya konması amaçlanmıştır. Turizmin bir bölgede gelişiminden en fazla etkilenecek kesim olan yerel halk ve orada yaşayan bağcıların görüşlerinin alınması önem arz etmektedir. Bu kapsamda Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı olan Göynük Köyü’ndeki bağcılık faaliyetlerinin kırsal turizm açısından değerlendirilmesine yerel halkın kırsal turizme bakış açıları incelenmiştir. Araştırmanın amacına uygun olarak nitel araştırma yöntemi kullanılmış ve mülakat tekniği ile veri elde edilmiştir. Araştırma kapsamında köyde yaşayan ve çiftçilik yapan 13 kişi ile yapılan yarı yapılandırılmış mülakat yapılmıştır. Araştırma sonucunda yerel halkın Göynük Köyü’nde kırsal turizm gelişimine olumlu baktıkları ve bu doğrultuda çaba göstermeye hazır oldukları görülmektedir. Yerel halk turistlerin ve turistik işletmelerin köye katkı sağlayacağını düşünmektedir. Ayrıca köy halkının köyde kırsal turizmin uygulanabilmesi için valilik, belediyeler, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve turizm acentelerinden destek bekledikleri tespit edilmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2019 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2019, Cilt 3, Sayı 4 |
Bibtex | @araştırma makalesi { gastoria576380, journal = {Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research}, issn = {2602-4144}, address = {}, publisher = {Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi}, year = {2019}, volume = {3}, number = {4}, pages = {739 - 752}, doi = {10.32958/gastoria.576380}, title = {Kırsal Turizmin Gelişimine Yönelik Yerel Halkın Yaklaşımı: Avanos Göynük Köyü Üzerine Bir Araştırma}, key = {cite}, author = {Özgül Katlav, Eda and Küçükaltan, Derman} } |
APA | Özgül Katlav, E. & Küçükaltan, D. (2019). Kırsal Turizmin Gelişimine Yönelik Yerel Halkın Yaklaşımı: Avanos Göynük Köyü Üzerine Bir Araştırma . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , IV. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU ÖZEL SAYISI , 739-752 . DOI: 10.32958/gastoria.576380 |
MLA | Özgül Katlav, E. , Küçükaltan, D. "Kırsal Turizmin Gelişimine Yönelik Yerel Halkın Yaklaşımı: Avanos Göynük Köyü Üzerine Bir Araştırma" . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 739-752 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/gastoria/issue/51504/576380> |
Chicago | Özgül Katlav, E. , Küçükaltan, D. "Kırsal Turizmin Gelişimine Yönelik Yerel Halkın Yaklaşımı: Avanos Göynük Köyü Üzerine Bir Araştırma". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 739-752 |
RIS | TY - JOUR T1 - Kırsal Turizmin Gelişimine Yönelik Yerel Halkın Yaklaşımı: Avanos Göynük Köyü Üzerine Bir Araştırma AU - EdaÖzgül Katlav, DermanKüçükaltan Y1 - 2019 PY - 2019 N1 - doi: 10.32958/gastoria.576380 DO - 10.32958/gastoria.576380 T2 - Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research JF - Journal JO - JOR SP - 739 EP - 752 VL - 3 IS - 4 SN - 2602-4144- M3 - doi: 10.32958/gastoria.576380 UR - https://doi.org/10.32958/gastoria.576380 Y2 - 2019 ER - |
EndNote | %0 Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research Kırsal Turizmin Gelişimine Yönelik Yerel Halkın Yaklaşımı: Avanos Göynük Köyü Üzerine Bir Araştırma %A Eda Özgül Katlav , Derman Küçükaltan %T Kırsal Turizmin Gelişimine Yönelik Yerel Halkın Yaklaşımı: Avanos Göynük Köyü Üzerine Bir Araştırma %D 2019 %J Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research %P 2602-4144- %V 3 %N 4 %R doi: 10.32958/gastoria.576380 %U 10.32958/gastoria.576380 |
ISNAD | Özgül Katlav, Eda , Küçükaltan, Derman . "Kırsal Turizmin Gelişimine Yönelik Yerel Halkın Yaklaşımı: Avanos Göynük Köyü Üzerine Bir Araştırma". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 / 4 (Aralık 2019): 739-752 . https://doi.org/10.32958/gastoria.576380 |
AMA | Özgül Katlav E. , Küçükaltan D. Kırsal Turizmin Gelişimine Yönelik Yerel Halkın Yaklaşımı: Avanos Göynük Köyü Üzerine Bir Araştırma. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(4): 739-752. |
Vancouver | Özgül Katlav E. , Küçükaltan D. Kırsal Turizmin Gelişimine Yönelik Yerel Halkın Yaklaşımı: Avanos Göynük Köyü Üzerine Bir Araştırma. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(4): 739-752. |
IEEE | E. Özgül Katlav ve D. Küçükaltan , "Kırsal Turizmin Gelişimine Yönelik Yerel Halkın Yaklaşımı: Avanos Göynük Köyü Üzerine Bir Araştırma", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, c. 3, sayı. 4, ss. 739-752, Ara. 2019, doi:10.32958/gastoria.576380 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.