Bu araştırmanın temel amacı üniversitelerin turizm fakültelerinde okuyan öğrencilerin günümüz Türkiye’sinin en önemli ve gelişen sektörlerinden birisi olan turizme ve eğitim gördükleri kurumlarına yönelik görüşlerini ortaya koyarak, onların meslek seçimlerine ilişkin genel motivasyon seviyelerini belirlemektir. Çalışmanın örneklemini ana misyonu Turizm sektörüne nitelikli ve seçkin eleman yetiştirmek olan Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi’nde eğitim görmekte olan öğrenciler oluşturmaktadır. Araştırma dâhilinde toplam 213 adet öğrenciye geçerli anket uygulanmış olup elde edilen verileri analiz etmek amacıyla T-testi ve ANOVA kullanılmış ve frekans tabloları hazırlanmıştır. Analizler neticesinde öğrencilerin sınıflarının, bölümlerinin, turizm fakültesini isteyerek seçmelerinin motivasyon seviyelerini etkilediği tespit edilmiştir. Ancak cinsiyetlerinin ve mezun oldukları liselerin meslek seçim motivasyonlarına yönelik anlamlı bir etki ortaya koymadığı belirlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2019 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2019, Cilt 3, Sayı 4 |
Bibtex | @konferans bildirisi { gastoria578910, journal = {Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research}, issn = {2602-4144}, address = {}, publisher = {Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi}, year = {2019}, volume = {3}, number = {4}, pages = {597 - 611}, doi = {10.32958/gastoria.578910}, title = {Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Mesleki Motivasyon Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma: Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi Örneği}, key = {cite}, author = {Büyükşalvarcı, Ahmet and Keleş, Hüseyin} } |
APA | Büyükşalvarcı, A. & Keleş, H. (2019). Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Mesleki Motivasyon Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma: Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi Örneği . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , IV. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU ÖZEL SAYISI , 597-611 . DOI: 10.32958/gastoria.578910 |
MLA | Büyükşalvarcı, A. , Keleş, H. "Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Mesleki Motivasyon Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma: Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi Örneği" . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 597-611 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/gastoria/issue/51504/578910> |
Chicago | Büyükşalvarcı, A. , Keleş, H. "Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Mesleki Motivasyon Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma: Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi Örneği". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 597-611 |
RIS | TY - JOUR T1 - Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Mesleki Motivasyon Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma: Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi Örneği AU - AhmetBüyükşalvarcı, HüseyinKeleş Y1 - 2019 PY - 2019 N1 - doi: 10.32958/gastoria.578910 DO - 10.32958/gastoria.578910 T2 - Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research JF - Journal JO - JOR SP - 597 EP - 611 VL - 3 IS - 4 SN - 2602-4144- M3 - doi: 10.32958/gastoria.578910 UR - https://doi.org/10.32958/gastoria.578910 Y2 - 2019 ER - |
EndNote | %0 Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Mesleki Motivasyon Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma: Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi Örneği %A Ahmet Büyükşalvarcı , Hüseyin Keleş %T Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Mesleki Motivasyon Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma: Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi Örneği %D 2019 %J Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research %P 2602-4144- %V 3 %N 4 %R doi: 10.32958/gastoria.578910 %U 10.32958/gastoria.578910 |
ISNAD | Büyükşalvarcı, Ahmet , Keleş, Hüseyin . "Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Mesleki Motivasyon Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma: Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi Örneği". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 / 4 (Aralık 2019): 597-611 . https://doi.org/10.32958/gastoria.578910 |
AMA | Büyükşalvarcı A. , Keleş H. Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Mesleki Motivasyon Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma: Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi Örneği. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(4): 597-611. |
Vancouver | Büyükşalvarcı A. , Keleş H. Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Mesleki Motivasyon Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma: Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi Örneği. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(4): 597-611. |
IEEE | A. Büyükşalvarcı ve H. Keleş , "Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Mesleki Motivasyon Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma: Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi Örneği", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, c. 3, sayı. 4, ss. 597-611, Ara. 2019, doi:10.32958/gastoria.578910 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.