Konferans Bildirisi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2019, Cilt: 3 Sayı: 4, 597 - 611, 31.12.2019
https://doi.org/10.32958/gastoria.578910

Öz

Kaynakça

  • Aymankuy, Y. ve Aymankuy, Ş. (2013) ‘Turizm İşletmeciliği Eğitimi Alan Öğrencilerin Turizm Sektöründeki İstihdamla İlgili Görüşleri ve Sektördeki Kariyer Beklentileri (Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Örneği)’ Akademik Bakış Dergisi, (35), 1-21. Ehtiyar, R. ve Üngören, E. (2008), ‘Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Umutsuzluk ve Kaygı Seviyeleri İle Eğitime Yönelik Tutumları Arasındaki İlişkinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma’ Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 1(4), 159-181. Kozak Nazmi, (2012), Genel Turizm Bilgisi, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Yayınları, Eskişehir, 94 Lee, M. J., Kim, S. S., Ada L. (2008).Perceptions of Hospitality and Tourism Students towards Study Motivations and Preferences: a Study of Hong Kong Students, Journal of Hospitality, Leisure, Sport and Tourism Education, 7(2), 45 – 58. Solmaz, S.A. ve Erdoğan, Ç. (2013), ‘Turizm Eğitimi Alan Lisans ve Ön Lisans Öğrencilerinin Turizm Endüstrisine Bağlılık Düzeylerinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma’ 14. Ulusal Turizm Kongresi Bildiriler Kitabı, 557-573, 14. Ulusal Turizm Kongresi Kayseri. UNWTO. Tourism Highlights 2017 Edition (Madrid, 2017) Ünlüönen, K. ve Boylu, Y. (2005), Türkiye‟De Yüksek Öğretim Düzeyinde Turizm Eğitimindeki Gelişmelerin Değerlendirilmesi [elektronik versiyon]. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 3(12), 11-32. Yayla, Özgür ve Sevin H. Dilek. Tourism Students’ Motivation Level in Turkey, International Journal of Business and Social Research, Volume 05, Issue 01, 2015 World Travel and Tourism Council, Travel &Tourism Economic Impact, 2018 World Tourism Organization and United Nations (2014), International Recommendations for Tourism Statistics 2008 –Compilation Guide, Chapter 7, UNWTO, Madrid, UN, New York. WTTC. Travel and Tourism, Economic Impact 2017. World (London, 2017). (World Tourism Organization, 2010:14) İnternet Kaynakları Erişim Tarihi: 12.03.2019 https://businessjargons.com/motivation.html Erişim Tarihi: 12.03.2019 http://www.ekonomiraporu.com/turizm-sektoru-istihdam-oranlari-2018.html Erişim Tarihi: 12.03.2019 www.gazetevatan.com/turizmde-istihdam-1-milyonu-asti-1185325-ekonomi/ Erişim Tarihi: 12.03.2019 www.kultur.gov.tr Erişim Tarihi: 12.03.2019 www.osym.gov.tr, YKS Değerlendirme Raporu, Ağustos, 2018 www.osym.gov.tr Erişim Tarihi: 12.03.2019 Erişim Tarihi: 12.03.2019 http://www.e-unwto.org, Measuring Employment in the Tourism Industries Erişim Tarihi: 12.03.2019 https://www.turizmgazetesi.com/news.aspx?id=80062

Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Mesleki Motivasyon Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma: Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi Örneği

Yıl 2019, Cilt: 3 Sayı: 4, 597 - 611, 31.12.2019
https://doi.org/10.32958/gastoria.578910

Öz

Bu
araştırmanın temel amacı üniversitelerin turizm fakültelerinde okuyan
öğrencilerin günümüz Türkiye’sinin en önemli ve gelişen sektörlerinden birisi
olan turizme ve eğitim gördükleri kurumlarına yönelik görüşlerini ortaya
koyarak, onların meslek seçimlerine ilişkin genel motivasyon seviyelerini
belirlemektir. Çalışmanın örneklemini ana misyonu Turizm sektörüne nitelikli ve
seçkin eleman yetiştirmek olan Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm
Fakültesi’nde eğitim görmekte olan öğrenciler oluşturmaktadır. Araştırma
dâhilinde toplam 213 adet öğrenciye geçerli anket uygulanmış olup elde edilen
verileri analiz etmek amacıyla T-testi ve ANOVA kullanılmış ve frekans
tabloları hazırlanmıştır. Analizler neticesinde öğrencilerin sınıflarının,
bölümlerinin, turizm fakültesini isteyerek seçmelerinin motivasyon seviyelerini
etkilediği tespit edilmiştir. Ancak cinsiyetlerinin ve mezun oldukları
liselerin meslek seçim motivasyonlarına yönelik anlamlı bir etki ortaya
koymadığı belirlenmiştir.  

Kaynakça

  • Aymankuy, Y. ve Aymankuy, Ş. (2013) ‘Turizm İşletmeciliği Eğitimi Alan Öğrencilerin Turizm Sektöründeki İstihdamla İlgili Görüşleri ve Sektördeki Kariyer Beklentileri (Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Örneği)’ Akademik Bakış Dergisi, (35), 1-21. Ehtiyar, R. ve Üngören, E. (2008), ‘Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Umutsuzluk ve Kaygı Seviyeleri İle Eğitime Yönelik Tutumları Arasındaki İlişkinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma’ Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 1(4), 159-181. Kozak Nazmi, (2012), Genel Turizm Bilgisi, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Yayınları, Eskişehir, 94 Lee, M. J., Kim, S. S., Ada L. (2008).Perceptions of Hospitality and Tourism Students towards Study Motivations and Preferences: a Study of Hong Kong Students, Journal of Hospitality, Leisure, Sport and Tourism Education, 7(2), 45 – 58. Solmaz, S.A. ve Erdoğan, Ç. (2013), ‘Turizm Eğitimi Alan Lisans ve Ön Lisans Öğrencilerinin Turizm Endüstrisine Bağlılık Düzeylerinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma’ 14. Ulusal Turizm Kongresi Bildiriler Kitabı, 557-573, 14. Ulusal Turizm Kongresi Kayseri. UNWTO. Tourism Highlights 2017 Edition (Madrid, 2017) Ünlüönen, K. ve Boylu, Y. (2005), Türkiye‟De Yüksek Öğretim Düzeyinde Turizm Eğitimindeki Gelişmelerin Değerlendirilmesi [elektronik versiyon]. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 3(12), 11-32. Yayla, Özgür ve Sevin H. Dilek. Tourism Students’ Motivation Level in Turkey, International Journal of Business and Social Research, Volume 05, Issue 01, 2015 World Travel and Tourism Council, Travel &Tourism Economic Impact, 2018 World Tourism Organization and United Nations (2014), International Recommendations for Tourism Statistics 2008 –Compilation Guide, Chapter 7, UNWTO, Madrid, UN, New York. WTTC. Travel and Tourism, Economic Impact 2017. World (London, 2017). (World Tourism Organization, 2010:14) İnternet Kaynakları Erişim Tarihi: 12.03.2019 https://businessjargons.com/motivation.html Erişim Tarihi: 12.03.2019 http://www.ekonomiraporu.com/turizm-sektoru-istihdam-oranlari-2018.html Erişim Tarihi: 12.03.2019 www.gazetevatan.com/turizmde-istihdam-1-milyonu-asti-1185325-ekonomi/ Erişim Tarihi: 12.03.2019 www.kultur.gov.tr Erişim Tarihi: 12.03.2019 www.osym.gov.tr, YKS Değerlendirme Raporu, Ağustos, 2018 www.osym.gov.tr Erişim Tarihi: 12.03.2019 Erişim Tarihi: 12.03.2019 http://www.e-unwto.org, Measuring Employment in the Tourism Industries Erişim Tarihi: 12.03.2019 https://www.turizmgazetesi.com/news.aspx?id=80062
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Turizm (Diğer)
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Büyükşalvarcı Bu kişi benim 0000-0001-7207-3987

Hüseyin Keleş 0000-0003-1469-0017

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2019
Gönderilme Tarihi 17 Haziran 2019
Kabul Tarihi 28 Aralık 2019
Yayımlandığı Sayı Yıl 2019 Cilt: 3 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Büyükşalvarcı, A., & Keleş, H. (2019). Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Mesleki Motivasyon Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma: Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi Örneği. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, 3(4), 597-611. https://doi.org/10.32958/gastoria.578910