Hizmet ağırlıklı turizm sektöründe kalifiye çalışanlar turizm işletmelerinin rekabet edebilmesi adına önem arz etmektedir. Çalışmanın temel amacı turizm işletmeciliği bölümünde vakıf üniversitelerinde turizm eğitimi alan öğrencilerin turizm eğitimine bakış açılarını, staj deneyimlerini ve turizm sektöründe kariyer yapma isteklerini incelemektir. Çalışmanın amacı doğrultusunda İstanbul ilindeki dört yıllık Turizm eğitimi veren 2 vakıf üniversitesinden 28 öğrenci ile görüşmeler gerçekleştirilmiş ve görüşme verileri betimsel analize tabi tutulmuştur. Araştırmanın sonucunda katılımcıların turizm işletmeciliği bölümünü tercih etmelerinin nedeninin ağırlıklı olarak lisans yerleştirme sınavından aldıkları puanla ilişkili olduğu görülmektedir. Öğrencilerin zorunlu staj süresince çalıştıkları departmana bağlı olarak yöneticiler ve misafirlerle ilişkilerinde olumlu veya olumsuz davranışlarla karşılaştığı, karşılaştıkları olumsuz davranışlara rağmen katılımcıların büyük çoğunluğunun turizm işletmelerinde bir kariyer hedeflediği ortaya konmuştur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2019 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2019, Cilt 3, Sayı 4 |
Bibtex | @konferans bildirisi { gastoria587278, journal = {Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research}, issn = {2602-4144}, address = {}, publisher = {Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi}, year = {2019}, volume = {3}, number = {4}, pages = {702 - 722}, doi = {10.32958/gastoria.587278}, title = {Üniversite Öğrencilerinin Zorunlu Staj Tecrübeleri ve Turizm Kariyerine Bakış Açıları}, key = {cite}, author = {Koçak, Yasemin and Hazarhun, Eda and Enser, İrem} } |
APA | Koçak, Y. , Hazarhun, E. & Enser, İ. (2019). Üniversite Öğrencilerinin Zorunlu Staj Tecrübeleri ve Turizm Kariyerine Bakış Açıları . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , IV. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU ÖZEL SAYISI , 702-722 . DOI: 10.32958/gastoria.587278 |
MLA | Koçak, Y. , Hazarhun, E. , Enser, İ. "Üniversite Öğrencilerinin Zorunlu Staj Tecrübeleri ve Turizm Kariyerine Bakış Açıları" . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 702-722 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/gastoria/issue/51504/587278> |
Chicago | Koçak, Y. , Hazarhun, E. , Enser, İ. "Üniversite Öğrencilerinin Zorunlu Staj Tecrübeleri ve Turizm Kariyerine Bakış Açıları". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 702-722 |
RIS | TY - JOUR T1 - Üniversite Öğrencilerinin Zorunlu Staj Tecrübeleri ve Turizm Kariyerine Bakış Açıları AU - YaseminKoçak, EdaHazarhun, İremEnser Y1 - 2019 PY - 2019 N1 - doi: 10.32958/gastoria.587278 DO - 10.32958/gastoria.587278 T2 - Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research JF - Journal JO - JOR SP - 702 EP - 722 VL - 3 IS - 4 SN - 2602-4144- M3 - doi: 10.32958/gastoria.587278 UR - https://doi.org/10.32958/gastoria.587278 Y2 - 2019 ER - |
EndNote | %0 Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research Üniversite Öğrencilerinin Zorunlu Staj Tecrübeleri ve Turizm Kariyerine Bakış Açıları %A Yasemin Koçak , Eda Hazarhun , İrem Enser %T Üniversite Öğrencilerinin Zorunlu Staj Tecrübeleri ve Turizm Kariyerine Bakış Açıları %D 2019 %J Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research %P 2602-4144- %V 3 %N 4 %R doi: 10.32958/gastoria.587278 %U 10.32958/gastoria.587278 |
ISNAD | Koçak, Yasemin , Hazarhun, Eda , Enser, İrem . "Üniversite Öğrencilerinin Zorunlu Staj Tecrübeleri ve Turizm Kariyerine Bakış Açıları". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 / 4 (Aralık 2019): 702-722 . https://doi.org/10.32958/gastoria.587278 |
AMA | Koçak Y. , Hazarhun E. , Enser İ. Üniversite Öğrencilerinin Zorunlu Staj Tecrübeleri ve Turizm Kariyerine Bakış Açıları. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(4): 702-722. |
Vancouver | Koçak Y. , Hazarhun E. , Enser İ. Üniversite Öğrencilerinin Zorunlu Staj Tecrübeleri ve Turizm Kariyerine Bakış Açıları. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(4): 702-722. |
IEEE | Y. Koçak , E. Hazarhun ve İ. Enser , "Üniversite Öğrencilerinin Zorunlu Staj Tecrübeleri ve Turizm Kariyerine Bakış Açıları", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, c. 3, sayı. 4, ss. 702-722, Ara. 2019, doi:10.32958/gastoria.587278 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.