9. Alaçatı Ot Festivali’ne katılan ziyaretçilerin festivale yönelik algıladıkları yiyecek imajının festival memnuniyetleri ve festival sadakati üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Bu bağlamda 6-8 Nisan 2018 Alaçatı Ot Festivali alanında maksimum çeşitlilik örnekleme yöntemi ile 9 kişi ile görüşme tekniği kullanılarak veriler toplanmıştır. Görüşmeler araştırmacılar tarafından yazılı ve sesli kayıt altına alınmıştır. Yapılan araştırma sonucunda ziyaretçilerin festivale yönelik algılarının olumlu yönde olduğu belirtilmektedir. Ayrıca festival sadakatinin, festivali başkalarına tavsiye etme ve tekrar ziyaret etme niyeti açısından etkili olduğu ancak festival organizasyonunda farklı rekreatif faaliyetler eklenmesi ile festival memnuniyeti üzerinde daha olumlu etki yaratacağı elde edilen bulgular arasında yer almaktadır.
Alaçatı Ot Festivali, , yiyecek imajı, gastronomi festivalleri, festival memnuniyeti
In order to measure the perceptions of the visitors attending the 9. Alaçatı Herb Festival, the effects on the product, experience, satisfaction, image and loyalty were investigated. In this context, data were collected by interviewing 9 people using maximum diversity sampling method in Alaçatı Herb Festival 6-8 April 2018. The interviews were written and verbally recorded by the researchers. As a result of the research, it is stated that the perceptions of the visitors towards the festival are positive. In addition, it is found that festival loyalty is effective in recommending the festival to others and intending to visit again, but it will have a more positive effect on satisfaction by adding different recreational activities in the festival organization.
Alaçatı Herb Festival, food image, gastronomy festivals, festival satisfaction
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 31 Mart 2020 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2020, Cilt 4, Sayı 1 |
Bibtex | @araştırma makalesi { gastoria665028, journal = {Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research}, issn = {2602-4144}, address = {}, publisher = {Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi}, year = {2020}, volume = {4}, number = {1}, pages = {57 - 69}, doi = {10.32958/gastoria.665028}, title = {Yiyecek İmajı, Memnuniyet ve Sadakat Üzerine Bir İnceleme: Alaçatı Ot Festivali Örneği}, key = {cite}, author = {Kızılcalıoğlu, Gaye and Aybar, Dilek Hale and Şen, Özlem} } |
APA | Kızılcalıoğlu, G. , Aybar, D. H. & Şen, Ö. (2020). Yiyecek İmajı, Memnuniyet ve Sadakat Üzerine Bir İnceleme: Alaçatı Ot Festivali Örneği . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , 4 (1) , 57-69 . DOI: 10.32958/gastoria.665028 |
MLA | Kızılcalıoğlu, G. , Aybar, D. H. , Şen, Ö. "Yiyecek İmajı, Memnuniyet ve Sadakat Üzerine Bir İnceleme: Alaçatı Ot Festivali Örneği" . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 4 (2020 ): 57-69 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/gastoria/issue/53490/665028> |
Chicago | Kızılcalıoğlu, G. , Aybar, D. H. , Şen, Ö. "Yiyecek İmajı, Memnuniyet ve Sadakat Üzerine Bir İnceleme: Alaçatı Ot Festivali Örneği". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 4 (2020 ): 57-69 |
RIS | TY - JOUR T1 - Yiyecek İmajı, Memnuniyet ve Sadakat Üzerine Bir İnceleme: Alaçatı Ot Festivali Örneği AU - GayeKızılcalıoğlu, Dilek HaleAybar, ÖzlemŞen Y1 - 2020 PY - 2020 N1 - doi: 10.32958/gastoria.665028 DO - 10.32958/gastoria.665028 T2 - Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research JF - Journal JO - JOR SP - 57 EP - 69 VL - 4 IS - 1 SN - 2602-4144- M3 - doi: 10.32958/gastoria.665028 UR - https://doi.org/10.32958/gastoria.665028 Y2 - 2020 ER - |
EndNote | %0 Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research Yiyecek İmajı, Memnuniyet ve Sadakat Üzerine Bir İnceleme: Alaçatı Ot Festivali Örneği %A Gaye Kızılcalıoğlu , Dilek Hale Aybar , Özlem Şen %T Yiyecek İmajı, Memnuniyet ve Sadakat Üzerine Bir İnceleme: Alaçatı Ot Festivali Örneği %D 2020 %J Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research %P 2602-4144- %V 4 %N 1 %R doi: 10.32958/gastoria.665028 %U 10.32958/gastoria.665028 |
ISNAD | Kızılcalıoğlu, Gaye , Aybar, Dilek Hale , Şen, Özlem . "Yiyecek İmajı, Memnuniyet ve Sadakat Üzerine Bir İnceleme: Alaçatı Ot Festivali Örneği". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 4 / 1 (Mart 2020): 57-69 . https://doi.org/10.32958/gastoria.665028 |
AMA | Kızılcalıoğlu G. , Aybar D. H. , Şen Ö. Yiyecek İmajı, Memnuniyet ve Sadakat Üzerine Bir İnceleme: Alaçatı Ot Festivali Örneği. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2020; 4(1): 57-69. |
Vancouver | Kızılcalıoğlu G. , Aybar D. H. , Şen Ö. Yiyecek İmajı, Memnuniyet ve Sadakat Üzerine Bir İnceleme: Alaçatı Ot Festivali Örneği. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2020; 4(1): 57-69. |
IEEE | G. Kızılcalıoğlu , D. H. Aybar ve Ö. Şen , "Yiyecek İmajı, Memnuniyet ve Sadakat Üzerine Bir İnceleme: Alaçatı Ot Festivali Örneği", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, c. 4, sayı. 1, ss. 57-69, Mar. 2020, doi:10.32958/gastoria.665028 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.