BibTex RIS Kaynak Göster

Bevdağları (Batı Toroslar) Otokton Kütlesindeki Tersiyer Yaşlı Karbonat İstifi Ve Bu İstifin Sedimentolojisi Üzerine Yapılan Çalışmaların Ön Sonuçları

Yıl 1987, Cilt: 2 Sayı: 1, 0 - , 13.02.2013

Öz

Bu araştırma, Beydağı Otokton kütlesinden alınan 55 adet ölçülü stratigrafi kesitin, 25 tanesinde görülen Tersiyer Karbonat İstifi ve bu istifin sedimentolojisi üzerinde yapılan çalışmaların ön sonuçlarını ve genel değerlendirmelerini kapsar.
Doğusunda, Antalya Birliği ve kuzeybatısında Elmalı Birliği ile kuşatılan Beydağları Otokton kütlesi çeşitli yaş ve özellikteki kireçtaşlarından oluşur. Kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunda ve Kaş'tan Isparta'ya kadar uzanan bir hat üzerinde yer alan Beydağı Otokton kütlesi, büyük bir Antiklinoryum yapar.
Antiklinoryuma ait olan kireçtaşları, güneyden kuzeye doğru derinleşen, canlıların yaşama şartlarını sağlayan, oksijenli, besinli ve ışıklı bir denizin sedimanter ürünleridir. Bunlar genel olarak dört çeşit kireçtaşı mikrofasiyesi ile temsil edilirler. Bu mikrofasiyesler Vaketaşı Mikrofasiyesi, İstiftaşı Mikrofasiyesi, Tane Destekli İstiftaşı ve/veya Tanetaşı Mikrofasiyesi ve Bağlamtaşı Mikrofasiyesi olarak sıralanabilirler.

Yıl 1987, Cilt: 2 Sayı: 1, 0 - , 13.02.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şuayip Üşenmez Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 13 Şubat 2013
Gönderilme Tarihi 19 Ekim 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Üşenmez, Ş. (2013). Bevdağları (Batı Toroslar) Otokton Kütlesindeki Tersiyer Yaşlı Karbonat İstifi Ve Bu İstifin Sedimentolojisi Üzerine Yapılan Çalışmaların Ön Sonuçları. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, 2(1).
AMA Üşenmez Ş. Bevdağları (Batı Toroslar) Otokton Kütlesindeki Tersiyer Yaşlı Karbonat İstifi Ve Bu İstifin Sedimentolojisi Üzerine Yapılan Çalışmaların Ön Sonuçları. GUMMFD. Şubat 2013;2(1).
Chicago Üşenmez, Şuayip. “Bevdağları (Batı Toroslar) Otokton Kütlesindeki Tersiyer Yaşlı Karbonat İstifi Ve Bu İstifin Sedimentolojisi Üzerine Yapılan Çalışmaların Ön Sonuçları”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 2, sy. 1 (Şubat 2013).
EndNote Üşenmez Ş (01 Şubat 2013) Bevdağları (Batı Toroslar) Otokton Kütlesindeki Tersiyer Yaşlı Karbonat İstifi Ve Bu İstifin Sedimentolojisi Üzerine Yapılan Çalışmaların Ön Sonuçları. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 2 1
IEEE Ş. Üşenmez, “Bevdağları (Batı Toroslar) Otokton Kütlesindeki Tersiyer Yaşlı Karbonat İstifi Ve Bu İstifin Sedimentolojisi Üzerine Yapılan Çalışmaların Ön Sonuçları”, GUMMFD, c. 2, sy. 1, 2013.
ISNAD Üşenmez, Şuayip. “Bevdağları (Batı Toroslar) Otokton Kütlesindeki Tersiyer Yaşlı Karbonat İstifi Ve Bu İstifin Sedimentolojisi Üzerine Yapılan Çalışmaların Ön Sonuçları”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 2/1 (Şubat 2013).
JAMA Üşenmez Ş. Bevdağları (Batı Toroslar) Otokton Kütlesindeki Tersiyer Yaşlı Karbonat İstifi Ve Bu İstifin Sedimentolojisi Üzerine Yapılan Çalışmaların Ön Sonuçları. GUMMFD. 2013;2.
MLA Üşenmez, Şuayip. “Bevdağları (Batı Toroslar) Otokton Kütlesindeki Tersiyer Yaşlı Karbonat İstifi Ve Bu İstifin Sedimentolojisi Üzerine Yapılan Çalışmaların Ön Sonuçları”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, c. 2, sy. 1, 2013.
Vancouver Üşenmez Ş. Bevdağları (Batı Toroslar) Otokton Kütlesindeki Tersiyer Yaşlı Karbonat İstifi Ve Bu İstifin Sedimentolojisi Üzerine Yapılan Çalışmaların Ön Sonuçları. GUMMFD. 2013;2(1).