BibTex RIS Kaynak Göster

İlkokul Müdürlerinin Dağıtılmış Liderlik Davranışları ile Öğretmenlerin İş Doyumu Algıları Arasındaki İlişki

Yıl 2016, Cilt: 36 Sayı: 3, 0 - 0, 30.12.2016

Öz

Bu araştırmanın amacı ilkokul müdürlerinin dağıtımcı liderlik özellikleri ile öğretmenlerin iş doyumu algıları arasındaki ilişki düzeyini belirlemektir. Elde edilen bulgulara göre; öğretmenlerin, okul müdürlerinin Liderlik Fonksiyonlarına ilişkin algılarının sık sık düzeyinde olduğu anlaşılmaktadır, öğretmenlerin Liderlik Ekibi Uyumu Alt Ölçeğine yönelik algıları ise katılıyorum düzeyindedir. Öğretmenlerin iş doyumu memnunum düzeyindedir. Okul müdürlerinin dağıtımcı liderlik özellikleri ile öğretmenlerin iş doyumları arasında pozitif yönlü bir ilişki vardır. Öğretmenlerin görüşleri okulun bulunduğu ilçenin sosyoekonomik durumuna göre değişmektedir. Dağıtımcı Liderlik algısının okulun bulunduğu sosyoekonomik koşullara göre nasıl değiştiğini içeren ve sosyoekonomik farklılıkların dağıtımcı liderlik algısına etkisini ölçen bilimsel çalışma sonuçları, Türkiye’deki okullarda dağıtımcı liderliğin uygulanmasına rehber olabilir. 

Yıl 2016, Cilt: 36 Sayı: 3, 0 - 0, 30.12.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Figen Ereş

Muhammet İbrahim Akyürek

Yayımlanma Tarihi 30 Aralık 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 36 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Ereş, F., & Akyürek, M. İ. (2016). İlkokul Müdürlerinin Dağıtılmış Liderlik Davranışları ile Öğretmenlerin İş Doyumu Algıları Arasındaki İlişki. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 36(3).
AMA Ereş F, Akyürek Mİ. İlkokul Müdürlerinin Dağıtılmış Liderlik Davranışları ile Öğretmenlerin İş Doyumu Algıları Arasındaki İlişki. GEFAD. Aralık 2016;36(3).
Chicago Ereş, Figen, ve Muhammet İbrahim Akyürek. “İlkokul Müdürlerinin Dağıtılmış Liderlik Davranışları Ile Öğretmenlerin İş Doyumu Algıları Arasındaki İlişki”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 36, sy. 3 (Aralık 2016).
EndNote Ereş F, Akyürek Mİ (01 Aralık 2016) İlkokul Müdürlerinin Dağıtılmış Liderlik Davranışları ile Öğretmenlerin İş Doyumu Algıları Arasındaki İlişki. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 36 3
IEEE F. Ereş ve M. İ. Akyürek, “İlkokul Müdürlerinin Dağıtılmış Liderlik Davranışları ile Öğretmenlerin İş Doyumu Algıları Arasındaki İlişki”, GEFAD, c. 36, sy. 3, 2016.
ISNAD Ereş, Figen - Akyürek, Muhammet İbrahim. “İlkokul Müdürlerinin Dağıtılmış Liderlik Davranışları Ile Öğretmenlerin İş Doyumu Algıları Arasındaki İlişki”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 36/3 (Aralık 2016).
JAMA Ereş F, Akyürek Mİ. İlkokul Müdürlerinin Dağıtılmış Liderlik Davranışları ile Öğretmenlerin İş Doyumu Algıları Arasındaki İlişki. GEFAD. 2016;36.
MLA Ereş, Figen ve Muhammet İbrahim Akyürek. “İlkokul Müdürlerinin Dağıtılmış Liderlik Davranışları Ile Öğretmenlerin İş Doyumu Algıları Arasındaki İlişki”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, c. 36, sy. 3, 2016.
Vancouver Ereş F, Akyürek Mİ. İlkokul Müdürlerinin Dağıtılmış Liderlik Davranışları ile Öğretmenlerin İş Doyumu Algıları Arasındaki İlişki. GEFAD. 2016;36(3).