Gıda Maddelerinin Kurutulması Sırasında Kuruma Kinetiğini Kontrol Eden Faktör ve Kalite Üzerine Etkileri

Cilt: 13 Sayı: 1 1 Şubat 1988
  • Özgül Evranuz
PDF İndir
EN TR

Gıda Maddelerinin Kurutulması Sırasında Kuruma Kinetiğini Kontrol Eden Faktör ve Kalite Üzerine Etkileri

Öz

Gıda maddelerinin kurutulması için en uygun kurutucu tipinin ve proses koşullarının saptanmasında, kuruma süresine bağlı olarak, gıda maddesinin nem miktarında ve sıcaklığında gözlenen değişimlerin ölçülmesi gereklidir. Proses kinetiğinin kalite üzerine etkisi, gıda maddesi tarafından tutulan suyun özellikleriyle ilgilidir. Bu makalede, gıda maddesi tarafından tutulan suyun özellikleri, gıda maddesinin nem içeriğine bağlı olarak toplam buharlaşma ısısının değişimi, denge nemi, su aktivitesi, kuruma mekanizmaları ve kurutma koşullarının kalite üzerine etkileri üzerinde durulmuştur.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Özgül Evranuz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Şubat 1988

Gönderilme Tarihi

13 Şubat 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 1988 Cilt: 13 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Evranuz, Ö. (1988). Gıda Maddelerinin Kurutulması Sırasında Kuruma Kinetiğini Kontrol Eden Faktör ve Kalite Üzerine Etkileri. Gıda, 13(1). https://izlik.org/JA63BS55RC
AMA
1.Evranuz Ö. Gıda Maddelerinin Kurutulması Sırasında Kuruma Kinetiğini Kontrol Eden Faktör ve Kalite Üzerine Etkileri. GIDA. 1988;13(1). https://izlik.org/JA63BS55RC
Chicago
Evranuz, Özgül. 1988. “Gıda Maddelerinin Kurutulması Sırasında Kuruma Kinetiğini Kontrol Eden Faktör ve Kalite Üzerine Etkileri”. Gıda 13 (1). https://izlik.org/JA63BS55RC.
EndNote
Evranuz Ö (01 Şubat 1988) Gıda Maddelerinin Kurutulması Sırasında Kuruma Kinetiğini Kontrol Eden Faktör ve Kalite Üzerine Etkileri. Gıda 13 1
IEEE
[1]Ö. Evranuz, “Gıda Maddelerinin Kurutulması Sırasında Kuruma Kinetiğini Kontrol Eden Faktör ve Kalite Üzerine Etkileri”, GIDA, c. 13, sy 1, Şub. 1988, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA63BS55RC
ISNAD
Evranuz, Özgül. “Gıda Maddelerinin Kurutulması Sırasında Kuruma Kinetiğini Kontrol Eden Faktör ve Kalite Üzerine Etkileri”. Gıda 13/1 (01 Şubat 1988). https://izlik.org/JA63BS55RC.
JAMA
1.Evranuz Ö. Gıda Maddelerinin Kurutulması Sırasında Kuruma Kinetiğini Kontrol Eden Faktör ve Kalite Üzerine Etkileri. GIDA. 1988;13. Available at https://izlik.org/JA63BS55RC.
MLA
Evranuz, Özgül. “Gıda Maddelerinin Kurutulması Sırasında Kuruma Kinetiğini Kontrol Eden Faktör ve Kalite Üzerine Etkileri”. Gıda, c. 13, sy 1, Şubat 1988, https://izlik.org/JA63BS55RC.
Vancouver
1.Özgül Evranuz. Gıda Maddelerinin Kurutulması Sırasında Kuruma Kinetiğini Kontrol Eden Faktör ve Kalite Üzerine Etkileri. GIDA [Internet]. 01 Şubat 1988;13(1). Erişim adresi: https://izlik.org/JA63BS55RC

by-nc.png       GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.