Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi

Cilt: 6 Sayı: 4 1 Ağustos 1981
  • Feral Turmuçin
  • Suat Ungan
  • Fatih Yıldız
PDF İndir
EN TR

Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi

Öz

Pektin en çok elma posası, turunçgil kabukları, şeker pancarı artıkları ve ayçiçeği tablalarında bulunan bir polisakkarittir. Türkiye’de büyük bir potansiyel olduğu halde üretilmemekte ve dış ülkelerden ithal edilmektedir. Bu araştırmada ayçiçeği tablalarından pektin üretimi incelenmektedir. Ekstraksiyon parametreleri sıcaklık, pH, süre ve tanecik büyüklüğüdür. pH’sı 2.9 olan 9.5’lik okzalat çözeltisi ile 30’ar dakikalık iki basamakta yapılan ekstraksiyon işleminde optimum sıcaklık 90 oC olarak bulunmuştur. Bu şartlarda elde edilen saflaştırılmış pektin verimi %14’dür.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Feral Turmuçin Bu kişi benim

Suat Ungan Bu kişi benim

Fatih Yıldız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Ağustos 1981

Gönderilme Tarihi

13 Şubat 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 1981 Cilt: 6 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA
Turmuçin, F., Ungan, S., & Yıldız, F. (1981). Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi. Gıda, 6(4). https://izlik.org/JA25KA55NM
AMA
1.Turmuçin F, Ungan S, Yıldız F. Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi. GIDA. 1981;6(4). https://izlik.org/JA25KA55NM
Chicago
Turmuçin, Feral, Suat Ungan, ve Fatih Yıldız. 1981. “Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi”. Gıda 6 (4). https://izlik.org/JA25KA55NM.
EndNote
Turmuçin F, Ungan S, Yıldız F (01 Ağustos 1981) Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi. Gıda 6 4
IEEE
[1]F. Turmuçin, S. Ungan, ve F. Yıldız, “Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi”, GIDA, c. 6, sy 4, Ağu. 1981, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA25KA55NM
ISNAD
Turmuçin, Feral - Ungan, Suat - Yıldız, Fatih. “Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi”. Gıda 6/4 (01 Ağustos 1981). https://izlik.org/JA25KA55NM.
JAMA
1.Turmuçin F, Ungan S, Yıldız F. Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi. GIDA. 1981;6. Available at https://izlik.org/JA25KA55NM.
MLA
Turmuçin, Feral, vd. “Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi”. Gıda, c. 6, sy 4, Ağustos 1981, https://izlik.org/JA25KA55NM.
Vancouver
1.Feral Turmuçin, Suat Ungan, Fatih Yıldız. Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi. GIDA [Internet]. 01 Ağustos 1981;6(4). Erişim adresi: https://izlik.org/JA25KA55NM

by-nc.png       GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.