Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları

Cilt: 7 Sayı: 3 1 Haziran 1982
  • Gürol Ergin
PDF İndir
EN TR

Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları

Öz

Çeşitli besin elementlerine karşı doğuştan gelen ya da sonradan ortaya çıkan malabsorpsiyon, intolerans ve allerji durumları görülmektedir. Malabsorpsiyon bir maddenin eksik rezorpsiyonu olup, rezorbe edilmeyen kısmın barsakta parçalanması rahatsızlıklara neden olmaktadır. İntolerans, enzim noksanlığından kaynaklanmakta ve değerlendirilemeyen maddelerin birikimi ya da diğer enzim sistemlerinin kilitlenmesi çeşitli rahatsızlıkları ortaya çıkarmaktadır. Allerji ise hiç parçalanmayan ya da kısmen parçalanan proteinlere karşı oluşan immunolojik tepkimelerin neden olduğu patolojik bir durumdur. Bu durumların süt açısından incelenmesi, laktoz ve süt proteinlerine bağlı önemli metabolik rahatsızlıkların varlığını ortaya çıkarmıştır.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Gürol Ergin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Haziran 1982

Gönderilme Tarihi

13 Şubat 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA
Ergin, G. (1982). Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları. Gıda, 7(3). https://izlik.org/JA55XM95CE
AMA
1.Ergin G. Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları. GIDA. 1982;7(3). https://izlik.org/JA55XM95CE
Chicago
Ergin, Gürol. 1982. “Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları”. Gıda 7 (3). https://izlik.org/JA55XM95CE.
EndNote
Ergin G (01 Haziran 1982) Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları. Gıda 7 3
IEEE
[1]G. Ergin, “Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları”, GIDA, c. 7, sy 3, Haz. 1982, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA55XM95CE
ISNAD
Ergin, Gürol. “Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları”. Gıda 7/3 (01 Haziran 1982). https://izlik.org/JA55XM95CE.
JAMA
1.Ergin G. Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları. GIDA. 1982;7. Available at https://izlik.org/JA55XM95CE.
MLA
Ergin, Gürol. “Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları”. Gıda, c. 7, sy 3, Haziran 1982, https://izlik.org/JA55XM95CE.
Vancouver
1.Gürol Ergin. Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları. GIDA [Internet]. 01 Haziran 1982;7(3). Erişim adresi: https://izlik.org/JA55XM95CE

by-nc.png       GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.