BibTex RIS Kaynak Göster

Effects of Temperature and Storage time on Quality of Pasteurized Milk in HSTS Technology (in Turkish)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 3, - , 01.06.1989
https://izlik.org/JA33RB67NW

Öz

Yaratanın yavruya en değerli armağanı olan süt, canlının ihtiyaç duyduğu çeşitli besin maddelerini yeter miktar, dengeli oran ve alınabilir formda içeren çok değerli bir besin maddesidir. Başka ürünlere çevrilmeden olduğu gibi içilmesi halinde, bu mükemmel besin maddesinden azami derecede faydalanmak mümkündür. Süt ürünlerine işlendiğinde besin değerinde farklı oranlarda kayıplar ortaya çıkmakta, çok yönlü gıda olma niteliği önemli ölçüde azalmaktadır.

HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 3, - , 01.06.1989
https://izlik.org/JA33RB67NW

Öz

Yaratanın yavruya en değerli armağanı olan süt, canlının ihtiyaç duyduğu çeşitli besin maddelerini yeter miktar, dengeli oran ve alınabilir formda içeren çok değerli bir besin maddesidir. Başka ürünlere çevrilmeden olduğu gibi içilmesi halinde, bu mükemmel besin maddesinden azami derecede faydalanmak mümkündür. Süt ürünlerine işlendiğinde besin değerinde farklı oranlarda kayıplar ortaya çıkmakta, çok yönlü gıda olma niteliği önemli ölçüde azalmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Yazarlar

Nurhan Akyüz Bu kişi benim

Abdullah Çağlar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1989
IZ https://izlik.org/JA33RB67NW
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Akyüz, N., & Çağlar, A. (1989). HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi. Gıda, 14(3). https://izlik.org/JA33RB67NW
AMA 1.Akyüz N, Çağlar A. HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi. GIDA. 1989;14(3). https://izlik.org/JA33RB67NW
Chicago Akyüz, Nurhan, ve Abdullah Çağlar. 1989. “HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi”. Gıda 14 (3). https://izlik.org/JA33RB67NW.
EndNote Akyüz N, Çağlar A (01 Haziran 1989) HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi. Gıda 14 3
IEEE [1]N. Akyüz ve A. Çağlar, “HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi”, GIDA, c. 14, sy 3, Haz. 1989, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA33RB67NW
ISNAD Akyüz, Nurhan - Çağlar, Abdullah. “HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi”. Gıda 14/3 (01 Haziran 1989). https://izlik.org/JA33RB67NW.
JAMA 1.Akyüz N, Çağlar A. HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi. GIDA. 1989;14. Available at https://izlik.org/JA33RB67NW.
MLA Akyüz, Nurhan, ve Abdullah Çağlar. “HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi”. Gıda, c. 14, sy 3, Haziran 1989, https://izlik.org/JA33RB67NW.
Vancouver 1.Nurhan Akyüz, Abdullah Çağlar. HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi. GIDA [Internet]. 01 Haziran 1989;14(3). Erişim adresi: https://izlik.org/JA33RB67NW

by-nc.png       GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.