EN
TR
Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce)
Öz
Proteoliz, fermente sosislerin kalitesine katkıda bulunan temel biyokimyasal reaksiyonlardan biridir. Proteoliz reaksiyonları ürün yapısında doğal olarak bulunan enzimler ya da mikrobiyel orijinli enzimler tarafından katalize edilirler. Et proteinleri önce kas enzimleri tarafından polipeptitlere, daha sonra da peptidazlar vasıtasıyla küçük peptitlere hidrolize olur. Proteolizde son aşama, etin yapısında bulunan ya da bakteriyel orijinli aminopeptidazlar tarafından serbest amino asitlerin oluşmasıdır. Peptitler ve serbest amino asitler, fermente et ürünlerinde protein olmayan azotlu maddelerin temel komponentleridir ve son üründe uçucu ve uçucu olmayan flavor bileşiklerinin oluşumuna katkıda bulunurlar.
Anahtar Kelimeler
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
1 Ağustos 2001
Gönderilme Tarihi
13 Şubat 2015
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 4
APA
Candoğan, K., & Acton, J. C. (2001). Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce). Gıda, 26(4). https://izlik.org/JA83JW47AL
AMA
1.Candoğan K, Acton JC. Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce). GIDA. 2001;26(4). https://izlik.org/JA83JW47AL
Chicago
Candoğan, Kezban, ve James C. Acton. 2001. “Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce)”. Gıda 26 (4). https://izlik.org/JA83JW47AL.
EndNote
Candoğan K, Acton JC (01 Ağustos 2001) Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce). Gıda 26 4
IEEE
[1]K. Candoğan ve J. C. Acton, “Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce)”, GIDA, c. 26, sy 4, Ağu. 2001, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA83JW47AL
ISNAD
Candoğan, Kezban - Acton, James C. “Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce)”. Gıda 26/4 (01 Ağustos 2001). https://izlik.org/JA83JW47AL.
JAMA
1.Candoğan K, Acton JC. Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce). GIDA. 2001;26. Available at https://izlik.org/JA83JW47AL.
MLA
Candoğan, Kezban, ve James C. Acton. “Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce)”. Gıda, c. 26, sy 4, Ağustos 2001, https://izlik.org/JA83JW47AL.
Vancouver
1.Kezban Candoğan, James C. Acton. Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce). GIDA [Internet]. 01 Ağustos 2001;26(4). Erişim adresi: https://izlik.org/JA83JW47AL
GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.