Şarap Mantarında Klor ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları

Cilt: 26 Sayı: 6 1 Aralık 2001
  • R. Ertan Anlı
PDF İndir
EN TR

Şarap Mantarında Klor ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları

Öz

Şarap teknolojisinde karşılaşılan önemli sorunlardan biri "mantar kokusu" problemidir. Bu sorun özellikle mantarın doğadan tabakalar halinde alınıp işlenmesine kadar geçen aşamada bir takım küflerle kontamine olarak TCA ve TCP gibi bileşenlerinin mikrobiyel metilasyonla özellikle 2,4,6 trikloroanaizole dönüşümü sonucu oluşmaktadır. Bu çalışmada mantar kokusu problemi olarak bilinen bu sorunla da doğrudan ilişkili olan klor uygulaması ve buna alternatif olan hidrojen perosit uygulamaları üzerinde durulmuştur.  

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

R. Ertan Anlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Aralık 2001

Gönderilme Tarihi

13 Şubat 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA
Anlı, R. E. (2001). Şarap Mantarında Klor ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları. Gıda, 26(6). https://izlik.org/JA45SM52KM
AMA
1.Anlı RE. Şarap Mantarında Klor ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları. GIDA. 2001;26(6). https://izlik.org/JA45SM52KM
Chicago
Anlı, R. Ertan. 2001. “Şarap Mantarında Klor ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları”. Gıda 26 (6). https://izlik.org/JA45SM52KM.
EndNote
Anlı RE (01 Aralık 2001) Şarap Mantarında Klor ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları. Gıda 26 6
IEEE
[1]R. E. Anlı, “Şarap Mantarında Klor ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları”, GIDA, c. 26, sy 6, Ara. 2001, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA45SM52KM
ISNAD
Anlı, R. Ertan. “Şarap Mantarında Klor ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları”. Gıda 26/6 (01 Aralık 2001). https://izlik.org/JA45SM52KM.
JAMA
1.Anlı RE. Şarap Mantarında Klor ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları. GIDA. 2001;26. Available at https://izlik.org/JA45SM52KM.
MLA
Anlı, R. Ertan. “Şarap Mantarında Klor ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları”. Gıda, c. 26, sy 6, Aralık 2001, https://izlik.org/JA45SM52KM.
Vancouver
1.R. Ertan Anlı. Şarap Mantarında Klor ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları. GIDA [Internet]. 01 Aralık 2001;26(6). Erişim adresi: https://izlik.org/JA45SM52KM

by-nc.png       GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.