EN
TR
Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma
Öz
Bu çalışmada, bir seferde tüketilebilecek boyuttaki, cam kavanozda puding üretimi ve ısıl işleme bağlı olarak (F) değerinin bulgulanması konusunda araştırma yapılmıştır. Araştırmada, %3 yağlı, süt, şeker, vanilya, kakao ve nişasta kullanılarak pudingler önceden 65 oC’ye kadar ısıtıldıktan sonra hafif jelleşme noktasında 180 cl kavanozlara doldurulup ısıl işlem yapılmıştır. Örnekler +4 oC’de depolanmışlardır. Yapılan araştırmada (Fo) değeri bulgulanmış, kimi kimyasal analizler yapılmış ve duyusal testlerden elde edilen bulgulara göre örneklerden biri beğeni almıştır.
Anahtar Kelimeler
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
1 Şubat 1993
Gönderilme Tarihi
13 Şubat 2015
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 1
APA
Yurdagel, Ü., Helvacı, Ş., & Esenlik, S. (1993). Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 18(1). https://izlik.org/JA73SW84UG
AMA
1.Yurdagel Ü, Helvacı Ş, Esenlik S. Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1993;18(1). https://izlik.org/JA73SW84UG
Chicago
Yurdagel, Ünal, Şehnaz Helvacı, ve Saadet Esenlik. 1993. “Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma”. Gıda 18 (1). https://izlik.org/JA73SW84UG.
EndNote
Yurdagel Ü, Helvacı Ş, Esenlik S (01 Şubat 1993) Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. Gıda 18 1
IEEE
[1]Ü. Yurdagel, Ş. Helvacı, ve S. Esenlik, “Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 18, sy 1, Şub. 1993, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA73SW84UG
ISNAD
Yurdagel, Ünal - Helvacı, Şehnaz - Esenlik, Saadet. “Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma”. Gıda 18/1 (01 Şubat 1993). https://izlik.org/JA73SW84UG.
JAMA
1.Yurdagel Ü, Helvacı Ş, Esenlik S. Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1993;18. Available at https://izlik.org/JA73SW84UG.
MLA
Yurdagel, Ünal, vd. “Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma”. Gıda, c. 18, sy 1, Şubat 1993, https://izlik.org/JA73SW84UG.
Vancouver
1.Ünal Yurdagel, Şehnaz Helvacı, Saadet Esenlik. Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. GIDA [Internet]. 01 Şubat 1993;18(1). Erişim adresi: https://izlik.org/JA73SW84UG
GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.