BibTex RIS Kaynak Göster

Influence of Some Pretreatments on the Quality of Frozen Okra (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 4, - , 01.08.1994
https://izlik.org/JA53LK46NZ

Öz

In this study, Balıkesir and Yalova okra varieties were frozen at –30 oC after 7 different pretreatments and held in frozen storage (-18 oC) for 9 months. Physical, chemical and sensory analyses were carried out on the raw and frozen okra samples held in frozen storage for 3, 6 and 9 months. The changes during frozen storage and the qualities of the products were investigated. The results of the analysis showed that two varieties of okra used in the experiments were suitable for freezing preservation. Packing after independent freezing gave the best results. Quality losses have been identified after 3 months of storage when compared with fresh okra samples. But after 6 and 9 months of storage only ascorbic acid content had decreased.  

Bamyanın Dondurularak Muhafazasında Çeşitli Ön İşlemlerin Ürün Kalitesine Etkisi

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 4, - , 01.08.1994
https://izlik.org/JA53LK46NZ

Öz

Bu çalışmada 7 farklı ön işlem uygulanan Balıkesir ve Yalova bamyalar –30 oC’de dondurulduktan sonra –18 oC’de 9 ay süre ile depolanmıştır. Taze bamyalarda ve 3, 6, 9 ay süre ile dondurulmuş olarak depolanan örneklerde fiziksel, kimyasal ve duyusal analizler yapılarak, depolama sırasında oluşan değişmeler ve ürün kaliteleri incelenmiştir. Elde edilen bulgulara göre her iki bamya çeşidinin de dondurulmaya elverişli olduğu ve bamyaların dondurulduktan sonra ambalajlanmasının daha iyi sonuç verdiği tespit edilmiştir. –18 oC’de 3 aylık depolama süresi sonunda taze bamyaya göre önemli değişmeler olduğu, 6 ve 9 aylık depolama süresi sonunda askorbik asit dışında önemli bir değişiklik olmadığı, bu değişikliklerinde depolama süresinden çok ön işlemlerin etkisi ile oluştuğu belirlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Yazarlar

Ali Ekinci Bu kişi benim

Oğuz Kılıç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1994
IZ https://izlik.org/JA53LK46NZ
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Ekinci, A., & Kılıç, O. (1994). Bamyanın Dondurularak Muhafazasında Çeşitli Ön İşlemlerin Ürün Kalitesine Etkisi. Gıda, 19(4). https://izlik.org/JA53LK46NZ
AMA 1.Ekinci A, Kılıç O. Bamyanın Dondurularak Muhafazasında Çeşitli Ön İşlemlerin Ürün Kalitesine Etkisi. GIDA. 1994;19(4). https://izlik.org/JA53LK46NZ
Chicago Ekinci, Ali, ve Oğuz Kılıç. 1994. “Bamyanın Dondurularak Muhafazasında Çeşitli Ön İşlemlerin Ürün Kalitesine Etkisi”. Gıda 19 (4). https://izlik.org/JA53LK46NZ.
EndNote Ekinci A, Kılıç O (01 Ağustos 1994) Bamyanın Dondurularak Muhafazasında Çeşitli Ön İşlemlerin Ürün Kalitesine Etkisi. Gıda 19 4
IEEE [1]A. Ekinci ve O. Kılıç, “Bamyanın Dondurularak Muhafazasında Çeşitli Ön İşlemlerin Ürün Kalitesine Etkisi”, GIDA, c. 19, sy 4, Ağu. 1994, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA53LK46NZ
ISNAD Ekinci, Ali - Kılıç, Oğuz. “Bamyanın Dondurularak Muhafazasında Çeşitli Ön İşlemlerin Ürün Kalitesine Etkisi”. Gıda 19/4 (01 Ağustos 1994). https://izlik.org/JA53LK46NZ.
JAMA 1.Ekinci A, Kılıç O. Bamyanın Dondurularak Muhafazasında Çeşitli Ön İşlemlerin Ürün Kalitesine Etkisi. GIDA. 1994;19. Available at https://izlik.org/JA53LK46NZ.
MLA Ekinci, Ali, ve Oğuz Kılıç. “Bamyanın Dondurularak Muhafazasında Çeşitli Ön İşlemlerin Ürün Kalitesine Etkisi”. Gıda, c. 19, sy 4, Ağustos 1994, https://izlik.org/JA53LK46NZ.
Vancouver 1.Ali Ekinci, Oğuz Kılıç. Bamyanın Dondurularak Muhafazasında Çeşitli Ön İşlemlerin Ürün Kalitesine Etkisi. GIDA [Internet]. 01 Ağustos 1994;19(4). Erişim adresi: https://izlik.org/JA53LK46NZ

by-nc.png       GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.