Safe food is the indispensable necessity of modern society. All over the world, authorities imposerestrictions and make new legal arrangements for making sure that food sold to customers is safe. Dueto the extensive public concernments and legal restrictions, it is essential to continuously track the foodmanufacture and processing, and to get fast and reliable results in order to protect both the consumerand the manufacturer. For these reasons, rapid test methods are considered as a requirement. Amongthe rapid test methods, biosensors, developed by interdisciplinary studies that rely on advancedtechnologies, play an important role. Within the context of this review paper, biosensor applicationsfor food safety and food quality are explored; the advantages and disadvantages of biosensors andtheir future are discussed
Güvenli gıda modern toplum için vazgeçilemez bir gerekliliktir. Dünya genelinde otoriteler gıdagüvenliğinin sağlanması için kısıtlamalar getirmekte ve yeni düzenlemeler yapmaktadırlar. Söz konusukısıtlamalar ve düzenlemelere ek olarak, artan toplumsal kaygılar nedeniyle sürecin sürekli takip edilmesive üretici ve tüketicinin korunması amacıyla hızlı ve doğru bir şekilde sonuç alınması gerekmektedir.Bu nedenlerden dolayı, yenilikçi hızlı analiz yöntemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Hızlı analiz yöntemleriiçerisinde ileri teknolojilere dayalı disiplinler arası çalışmaların sonucunda ortaya çıkan biyosensörlerönemli bir role sahiptir. Bu derleme kapsamında, gıda güvenliği ve kalite kontrolü amacıyla kullanılanbiyosensör uygulamalarına yer verilmekte, biyosensörlerin sahip oldukları avantajlar ve dezavantajlarortaya konularak söz konusu sistemlerin geleceği incelenmektedir
Diğer ID | JA35FC25HC |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 2015 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2015 Cilt: 40 Sayı: 4 |