BibTex RIS Kaynak Göster

SÜT PROTEİNİ KAYNAKLI ACE-İNHİBİTÖR PEPTİTLERİ: OLUŞUMU, ETKİ MEKANİZMASI ve BİYOYARARLILIKLARI

Yıl 2016, Cilt: 41 Sayı: 4, 275 - 282, 01.08.2016

Öz

-

Kaynakça

  • VPP, IPP, AYFYPEL, LHLPLP VPP, IPP, RYLGY, AYFYPEL, RPKHPI RPKHPIKHQ, YPFPGPIPN (54) (51) (51) (25) (25, 55) (41)

MILK PROTEINS DERIVED ACE-INHIBITORY PEPTIDES: FORMATION, IMPACT MECHANISM and BIOAVAILABILITY

Yıl 2016, Cilt: 41 Sayı: 4, 275 - 282, 01.08.2016

Öz

Milk proteins are currently the main source of bioactive peptides which are inactive within thesequence of native protein but can be released by proteolysis during milk fermentation with lactic acidbacteria and by enzymatic hydrolysis. The most studied group of bioactive peptides in vivo and in vitroup until now are angiotensin-converting enzyme (ACE) inhibitory peptides. The main peptides whichhave been linked to this property are the tri peptides such as those having the amino acid sequence ofvalin-prolin-prolin (VPP) and izolösin-prolin-prolin (IPP). The peptides derived from milk proteins arenot as potent as the drugs used for hypertension treatment, but hold a promise as safer and naturaltherapeutic agents without any adverse effect. In this review, some studies related to with structure,formation and bioavailability of milk derived antihypertensive peptides were discussed

Kaynakça

  • VPP, IPP, AYFYPEL, LHLPLP VPP, IPP, RYLGY, AYFYPEL, RPKHPI RPKHPIKHQ, YPFPGPIPN (54) (51) (51) (25) (25, 55) (41)
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA88BM26YJ
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ali Koçak Bu kişi benim

Tuba Şanlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 41 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Koçak, A., & Şanlı, T. (2016). SÜT PROTEİNİ KAYNAKLI ACE-İNHİBİTÖR PEPTİTLERİ: OLUŞUMU, ETKİ MEKANİZMASI ve BİYOYARARLILIKLARI. Gıda, 41(4), 275-282.
AMA Koçak A, Şanlı T. SÜT PROTEİNİ KAYNAKLI ACE-İNHİBİTÖR PEPTİTLERİ: OLUŞUMU, ETKİ MEKANİZMASI ve BİYOYARARLILIKLARI. GIDA. Ağustos 2016;41(4):275-282.
Chicago Koçak, Ali, ve Tuba Şanlı. “SÜT PROTEİNİ KAYNAKLI ACE-İNHİBİTÖR PEPTİTLERİ: OLUŞUMU, ETKİ MEKANİZMASI Ve BİYOYARARLILIKLARI”. Gıda 41, sy. 4 (Ağustos 2016): 275-82.
EndNote Koçak A, Şanlı T (01 Ağustos 2016) SÜT PROTEİNİ KAYNAKLI ACE-İNHİBİTÖR PEPTİTLERİ: OLUŞUMU, ETKİ MEKANİZMASI ve BİYOYARARLILIKLARI. Gıda 41 4 275–282.
IEEE A. Koçak ve T. Şanlı, “SÜT PROTEİNİ KAYNAKLI ACE-İNHİBİTÖR PEPTİTLERİ: OLUŞUMU, ETKİ MEKANİZMASI ve BİYOYARARLILIKLARI”, GIDA, c. 41, sy. 4, ss. 275–282, 2016.
ISNAD Koçak, Ali - Şanlı, Tuba. “SÜT PROTEİNİ KAYNAKLI ACE-İNHİBİTÖR PEPTİTLERİ: OLUŞUMU, ETKİ MEKANİZMASI Ve BİYOYARARLILIKLARI”. Gıda 41/4 (Ağustos 2016), 275-282.
JAMA Koçak A, Şanlı T. SÜT PROTEİNİ KAYNAKLI ACE-İNHİBİTÖR PEPTİTLERİ: OLUŞUMU, ETKİ MEKANİZMASI ve BİYOYARARLILIKLARI. GIDA. 2016;41:275–282.
MLA Koçak, Ali ve Tuba Şanlı. “SÜT PROTEİNİ KAYNAKLI ACE-İNHİBİTÖR PEPTİTLERİ: OLUŞUMU, ETKİ MEKANİZMASI Ve BİYOYARARLILIKLARI”. Gıda, c. 41, sy. 4, 2016, ss. 275-82.
Vancouver Koçak A, Şanlı T. SÜT PROTEİNİ KAYNAKLI ACE-İNHİBİTÖR PEPTİTLERİ: OLUŞUMU, ETKİ MEKANİZMASI ve BİYOYARARLILIKLARI. GIDA. 2016;41(4):275-82.

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/