BibTex RIS Kaynak Göster

Production of Apple Juice by Fermentation of Mash (Enzymation) (in Turkish)

Yıl 1976, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 01.02.1976

Öz

Mayşe fermentleme ile elma şırası imali, pahalı teçhizat ve fazla iş gücü olmaksızın elma işleyebilme olanağını sağlamaktadır. Diğer taraftan bu ön muameleden sonra yeni tip otomatik preslerle, örneğin; fazla depolanmış meyvalar bile direkt olarak, kolayca preslenebilmektedir. Yalnız çıkan cibre artık pektin fabrikasyonunda kullanılamayacak durumdadır. Ayrıca, tecrübelere göre, zor preslenebilen meyvaların cibresinin pektin ekstraksiyonu için uygun olmadığı bilinmektedir.  

Mayşe Fermentlenmesi (Anzimasyonu) ile Elma Suyu Elde Edilişi

Yıl 1976, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 01.02.1976

Öz

Mayşe fermentleme ile elma şırası imali, pahalı teçhizat ve fazla iş gücü olmaksızın elma işleyebilme olanağını sağlamaktadır. Diğer taraftan bu ön muameleden sonra yeni tip otomatik preslerle, örneğin; fazla depolanmış meyvalar bile direkt olarak, kolayca preslenebilmektedir. Yalnız çıkan cibre artık pektin fabrikasyonunda kullanılamayacak durumdadır. Ayrıca, tecrübelere göre, zor preslenebilen meyvaların cibresinin pektin ekstraksiyonu için uygun olmadığı bilinmektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Selma Güven Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1976
Yayımlandığı Sayı Yıl 1976 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Güven, S. . (1976). Mayşe Fermentlenmesi (Anzimasyonu) ile Elma Suyu Elde Edilişi. Gıda, 1(1).
AMA Güven S. Mayşe Fermentlenmesi (Anzimasyonu) ile Elma Suyu Elde Edilişi. GIDA. Şubat 1976;1(1).
Chicago Güven, Selma. “Mayşe Fermentlenmesi (Anzimasyonu) Ile Elma Suyu Elde Edilişi”. Gıda 1, sy. 1 (Şubat 1976).
EndNote Güven S (01 Şubat 1976) Mayşe Fermentlenmesi (Anzimasyonu) ile Elma Suyu Elde Edilişi. Gıda 1 1
IEEE S. . Güven, “Mayşe Fermentlenmesi (Anzimasyonu) ile Elma Suyu Elde Edilişi”, GIDA, c. 1, sy. 1, 1976.
ISNAD Güven, Selma. “Mayşe Fermentlenmesi (Anzimasyonu) Ile Elma Suyu Elde Edilişi”. Gıda 1/1 (Şubat 1976).
JAMA Güven S. Mayşe Fermentlenmesi (Anzimasyonu) ile Elma Suyu Elde Edilişi. GIDA. 1976;1.
MLA Güven, Selma. “Mayşe Fermentlenmesi (Anzimasyonu) Ile Elma Suyu Elde Edilişi”. Gıda, c. 1, sy. 1, 1976.
Vancouver Güven S. Mayşe Fermentlenmesi (Anzimasyonu) ile Elma Suyu Elde Edilişi. GIDA. 1976;1(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/