BibTex RIS Kaynak Göster

Food and Poisons (in Turkish)

Yıl 1976, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 01.02.1976

Öz

Günümüzde teknolojik gelişmelerin ortaya çıkardığı, kirlenme ve zehirlenme öyle bir düzeye ulaşmıştır ki; insanlar artık çevrelerinde belli miktarda zehiri kabul etmek zorunda kalmışlardır. Gıda maddeleri, yaşamı sürdüren önemli bir unsur olduğu gibi insan sağlığını tehlikeye sokan bazı zehir etkili maddeleri de beraberinde bulundurabilmektedir. Beslenmemizde önemli yeri olan bitkilerdeki doğal toksik maddeler üzerinde durulmağa değer. Fazla miktardaki iz elementler, özellikle selenyum, bakır, demir, molibden, vanadyum gibi. Dicomarol gibi antivitaminler, lipoksidazı parçalıyan antivitamin veya vitamin A, siyagenik glikozitler, okzalatlar, koryogenik faktörler, alerji yapanlar, alkoloitler, estrogenler, gossipol, saponinler, kardioktif glikozitler, toksit amino asitler ve aydınlatılmamış daha birçok toksik maddeyi yapısında bulundururlar.   

Gıda ve Zehir

Yıl 1976, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 01.02.1976

Öz

Günümüzde teknolojik gelişmelerin ortaya çıkardığı, kirlenme ve zehirlenme öyle bir düzeye ulaşmıştır ki; insanlar artık çevrelerinde belli miktarda zehiri kabul etmek zorunda kalmışlardır. Gıda maddeleri, yaşamı sürdüren önemli bir unsur olduğu gibi insan sağlığını tehlikeye sokan bazı zehir etkili maddeleri de beraberinde bulundurabilmektedir. Beslenmemizde önemli yeri olan bitkilerdeki doğal toksik maddeler üzerinde durulmağa değer. Fazla miktardaki iz elementler, özellikle selenyum, bakır, demir, molibden, vanadyum gibi. Dicomarol gibi antivitaminler, lipoksidazı parçalıyan antivitamin veya vitamin A, siyagenik glikozitler, okzalatlar, koryogenik faktörler, alerji yapanlar, alkoloitler, estrogenler, gossipol, saponinler, kardioktif glikozitler, toksit amino asitler ve aydınlatılmamış daha birçok toksik maddeyi yapısında bulundururlar.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Vural Yiğit Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1976
Yayımlandığı Sayı Yıl 1976 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yiğit, V. . (1976). Gıda ve Zehir. Gıda, 1(1).
AMA Yiğit V. Gıda ve Zehir. GIDA. Şubat 1976;1(1).
Chicago Yiğit, Vural. “Gıda Ve Zehir”. Gıda 1, sy. 1 (Şubat 1976).
EndNote Yiğit V (01 Şubat 1976) Gıda ve Zehir. Gıda 1 1
IEEE V. . Yiğit, “Gıda ve Zehir”, GIDA, c. 1, sy. 1, 1976.
ISNAD Yiğit, Vural. “Gıda Ve Zehir”. Gıda 1/1 (Şubat 1976).
JAMA Yiğit V. Gıda ve Zehir. GIDA. 1976;1.
MLA Yiğit, Vural. “Gıda Ve Zehir”. Gıda, c. 1, sy. 1, 1976.
Vancouver Yiğit V. Gıda ve Zehir. GIDA. 1976;1(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/