BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on the Composition of Some Soudjouks Which are Produced in Afyon, Ankara and Aydın (Turkish with English Abstract)

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 1, - , 01.02.1986

Öz

In Turkey, the most popular produced meat product is soudjouk. Each produced parties from most manufacturers show different quality characteristics. Therefore it is very difficult to standardize of its contents.         In this study, 26 total samples from Afyon and Aydın (10 samples from each) and 6 from Ankara were investigated. The Composition of samples were determinated including TBA-numbers and penetrometer values. With the obtained results, it is found that the soudjouks showed different characteristics from distinct regions even in the same regions parties.  

Afyon, Ankara ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 1, - , 01.02.1986

Öz

Ülkemizde işlenmiş et ürünleri içerisinde en fazla üretilen ve tüketilen sucuktur. Fakat ülkemize özgü bir et ürünü olan sucukların bileşimleri standart olmaktan uzaktır ve farklı özellik göstermektedir. Bu çalışmada Afyon ve Aydın yöresinden 10’ar farklı firmadan, Ankara yöresinden ise 6 firmadan temin edilen sucuk örneklerinde su, protein, yağ, kül, tuz miktarları ile TBA sayısı ve penetrometre değerleri belirlenmiş ve bu üç yöre sucuklarının bileşim ve kaliteleri hakkında bir fikir elde edilmeye çalışılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre sucuğun değişik yörelerde, hatta aynı yöre içerisindeki değişik firmalarda oldukça farklı fiziksel ve kimyasal özellik taşıdığı gözlenmiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nuray Kolsarıcı Bu kişi benim

Hamdi Ertaş Bu kişi benim

M. Ekin Şahin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1986
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 11 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kolsarıcı, N. ., Ertaş, H. ., & Şahin, M. E. . (1986). Afyon, Ankara ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 11(1).
AMA Kolsarıcı N, Ertaş H, Şahin ME. Afyon, Ankara ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar. GIDA. Şubat 1986;11(1).
Chicago Kolsarıcı, Nuray, Hamdi Ertaş, ve M. Ekin Şahin. “Afyon, Ankara Ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 11, sy. 1 (Şubat 1986).
EndNote Kolsarıcı N, Ertaş H, Şahin ME (01 Şubat 1986) Afyon, Ankara ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar. Gıda 11 1
IEEE N. . Kolsarıcı, H. . Ertaş, ve M. E. . Şahin, “Afyon, Ankara ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar”, GIDA, c. 11, sy. 1, 1986.
ISNAD Kolsarıcı, Nuray vd. “Afyon, Ankara Ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 11/1 (Şubat 1986).
JAMA Kolsarıcı N, Ertaş H, Şahin ME. Afyon, Ankara ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1986;11.
MLA Kolsarıcı, Nuray vd. “Afyon, Ankara Ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, c. 11, sy. 1, 1986.
Vancouver Kolsarıcı N, Ertaş H, Şahin ME. Afyon, Ankara ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1986;11(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/