BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Identification of Bactericidal Effects of Antimicrobials in Onion (Allium cepa L.) Samples from Different Regions (in Turkish)

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 1, - , 01.02.1986

Öz

Amasya, Elazığ, Erzincan ve Tokat illerinden alınan soğan örneklerinin (Allium cepa L.), test organizması olarak kullanılan Staphylococcus aureus, Mycobacterium phlel, Escherichia coli ve Bacillus cereus bakterilerine karşı, bakterisit etki gösterdikleri bulunmuştur. Test organizmalarından E. coli’nin daha dirençli ve Elazığ ilinden alınan soğan örneklerinin farklı bir çeşit olduğu ve daha az bir bakterisit etkiye sahip olduğu görülmüştür.

Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 1, - , 01.02.1986

Öz

Amasya, Elazığ, Erzincan ve Tokat illerinden alınan soğan örneklerinin (Allium cepa L.), test organizması olarak kullanılan Staphylococcus aureus, Mycobacterium phlel, Escherichia coli ve Bacillus cereus bakterilerine karşı, bakterisit etki gösterdikleri bulunmuştur. Test organizmalarından E. coli’nin daha dirençli ve Elazığ ilinden alınan soğan örneklerinin farklı bir çeşit olduğu ve daha az bir bakterisit etkiye sahip olduğu görülmüştür.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sami Özçelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1986
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 11 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özçelik, S. . (1986). Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması. Gıda, 11(1).
AMA Özçelik S. Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması. GIDA. Şubat 1986;11(1).
Chicago Özçelik, Sami. “Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium Cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması”. Gıda 11, sy. 1 (Şubat 1986).
EndNote Özçelik S (01 Şubat 1986) Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması. Gıda 11 1
IEEE S. . Özçelik, “Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması”, GIDA, c. 11, sy. 1, 1986.
ISNAD Özçelik, Sami. “Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium Cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması”. Gıda 11/1 (Şubat 1986).
JAMA Özçelik S. Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması. GIDA. 1986;11.
MLA Özçelik, Sami. “Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium Cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması”. Gıda, c. 11, sy. 1, 1986.
Vancouver Özçelik S. Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması. GIDA. 1986;11(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/