BibTex RIS Kaynak Göster

The Identification of the Coliform Group Bacteria Isolated From the Cheese Marketed in Elazığ (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 1, - , 01.02.1996

Öz

Coliform group bacteria were isolated and identified from 17 samples of the Erzincan Tulum (Şavak) Cheese and 21 samples of the freshly formed white cheese which are marketed in the Closed Shopping District in Elazığ. Different biochemical characteristics and IMViC tests were obtained from identification of 618 cultures.            Total 316 coliform strains have been identified in the Erzincan Tulum cheese, consisted of 72 Escherichia coli tip I, 32 E. coli Tip II, 76 Enterobacter aerogenes, 55 E. cloacae, 31 Citrobacter sp., 14 Klebsiella aerogenes, 28 K. pneumoniae and the freshly formed white cheese, consisted of 86 E. coli tip I, 42 E. coli Tip II, 91 E. aerogenes, 34 E. cloacae, 22 Citrobacter sp., 5 K. aerogenes, 11 K. pneumoniae. Nineteen strain couldn’t be identified.    

Elazığ’da Satışa Sunulan Peynirlerden İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 1, - , 01.02.1996

Öz

Bu çalışmada, Elazığ Kapalı Çarşısı’nda satışa sunulan Erzincan Tulum (Şavak) Peynirinden 17, Taze Beyaz Peynirden 21 örnek alınmış ve koliform grubu bakterileri izole edilerek tanımlanması yapılmıştır. Toplam 618 kültürün tanımlanmasında İMViC testi ile beraber farklı biyokimyasal özellikleri de ele alınmıştır. Erzincan Tulum Peynirinden izole edilen 316 adet koliform suşundan 72’si Escherichia coli tip I, 32’si E. coli Tip II, 76’sı Enterobacter aerogenes, 55’i E. cloacae, 31’i Citrobacter sp., 14’ü Klebsiella aerogenes, 28’i K. pneumoniae olarak belirlenmiştir. Taze Beyaz Peynirden izole edilen 302 adet koliform suşundan 86’sı E. coli tip I, 42’si E. coli Tip II, 91’i E. aerogenes, 34’ü E. cloacae, 22’si Citrobacter sp., 5’i K. aerogenes, 11’i K. pneumoniae olduğu tespit edilmiştir. İzole edilen toplam 19 suş ise tanımlanamamıştır.    

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Metin Dığrak Bu kişi benim

Sami Özçelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Dığrak, M. ., & Özçelik, S. . (1996). Elazığ’da Satışa Sunulan Peynirlerden İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması. Gıda, 21(1).
AMA Dığrak M, Özçelik S. Elazığ’da Satışa Sunulan Peynirlerden İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması. GIDA. Şubat 1996;21(1).
Chicago Dığrak, Metin, ve Sami Özçelik. “Elazığ’da Satışa Sunulan Peynirlerden İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması”. Gıda 21, sy. 1 (Şubat 1996).
EndNote Dığrak M, Özçelik S (01 Şubat 1996) Elazığ’da Satışa Sunulan Peynirlerden İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması. Gıda 21 1
IEEE M. . Dığrak ve S. . Özçelik, “Elazığ’da Satışa Sunulan Peynirlerden İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması”, GIDA, c. 21, sy. 1, 1996.
ISNAD Dığrak, Metin - Özçelik, Sami. “Elazığ’da Satışa Sunulan Peynirlerden İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması”. Gıda 21/1 (Şubat 1996).
JAMA Dığrak M, Özçelik S. Elazığ’da Satışa Sunulan Peynirlerden İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması. GIDA. 1996;21.
MLA Dığrak, Metin ve Sami Özçelik. “Elazığ’da Satışa Sunulan Peynirlerden İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması”. Gıda, c. 21, sy. 1, 1996.
Vancouver Dığrak M, Özçelik S. Elazığ’da Satışa Sunulan Peynirlerden İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması. GIDA. 1996;21(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/