BibTex RIS Kaynak Göster

Extrusion Cooking Technology on Food Industry (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 1, - , 01.02.1996

Öz

Extrusion cooking technology has got widening group of industrial applications and has been used extensively during recent years. One of the industrial applications of this technology is also food process industry. With this technology; products with high quality and any number of variety are produced. In this study, principles, usage aims of extrusion cooking technology; extruder systems, their specifications, advantages and disadvantages were described.

Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 1, - , 01.02.1996

Öz

Ekstruzyonla işleme teknolojisi geniş bir uygulama alanına sahiptir ve son yıllarda da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu teknolojinin uygulama alanlarından birisi de gıda işleme endüstrisidir. Bu teknikle, yüksek kaliteli ve çeşit olarak daha fazla sayıda ürün üretilmektedir. Bu çalışmada; ekstruzyonla işleme teknolojisinin esasları, kullanım amaçları; kullanılan ekstruder sistemleri, özellikleri, avantajları ve dezavantajları açıklanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Zeliha Yıldırım Bu kişi benim

Recai Ercan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yıldırım, Z. ., & Ercan, R. . (1996). Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği. Gıda, 21(1).
AMA Yıldırım Z, Ercan R. Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği. GIDA. Şubat 1996;21(1).
Chicago Yıldırım, Zeliha, ve Recai Ercan. “Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği”. Gıda 21, sy. 1 (Şubat 1996).
EndNote Yıldırım Z, Ercan R (01 Şubat 1996) Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği. Gıda 21 1
IEEE Z. . Yıldırım ve R. . Ercan, “Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği”, GIDA, c. 21, sy. 1, 1996.
ISNAD Yıldırım, Zeliha - Ercan, Recai. “Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği”. Gıda 21/1 (Şubat 1996).
JAMA Yıldırım Z, Ercan R. Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği. GIDA. 1996;21.
MLA Yıldırım, Zeliha ve Recai Ercan. “Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği”. Gıda, c. 21, sy. 1, 1996.
Vancouver Yıldırım Z, Ercan R. Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği. GIDA. 1996;21(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/