BibTex RIS Kaynak Göster

The Control and Determination Methods of Water Activity in Foods-I (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 1, - , 01.02.1996

Öz

Water activity is being used as an important parameter to determine critical point necessary for a stable product, and to predict microbial and chemical spoilage in foods. It also has an important role for food processing and storing. In this review, experimental and theoretical methods used in the determination, regulation methods and control of water activity in foods have been reviewed in detail. 

Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-I

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 1, - , 01.02.1996

Öz

Su aktivitesi, stabil bir ürün için gerekli olan kritik noktanın belirlenmesi ve gıdalardaki mikrobiyal ve kimyasal bozulmanın tahmin edilmesinde önemli bir parametre olarak kullanılmaktadır. Ayrıca gıdaların işlenmesi ve depolanması açısından da önemli bir role sahiptir. Bu derlemede, gıdalardaki su aktivitesinin kontrolü, ayarlama yöntemleri ve belirlenmesinde kullanılan deneysel ve teorik yöntemler incelenmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Muharrem Certel Bu kişi benim

M. Fatih Ertugay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Certel, M. ., & Ertugay, M. F. . (1996). Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-I. Gıda, 21(1).
AMA Certel M, Ertugay MF. Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-I. GIDA. Şubat 1996;21(1).
Chicago Certel, Muharrem, ve M. Fatih Ertugay. “Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol Ve Belirleme Yöntemleri-I”. Gıda 21, sy. 1 (Şubat 1996).
EndNote Certel M, Ertugay MF (01 Şubat 1996) Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-I. Gıda 21 1
IEEE M. . Certel ve M. F. . Ertugay, “Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-I”, GIDA, c. 21, sy. 1, 1996.
ISNAD Certel, Muharrem - Ertugay, M. Fatih. “Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol Ve Belirleme Yöntemleri-I”. Gıda 21/1 (Şubat 1996).
JAMA Certel M, Ertugay MF. Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-I. GIDA. 1996;21.
MLA Certel, Muharrem ve M. Fatih Ertugay. “Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol Ve Belirleme Yöntemleri-I”. Gıda, c. 21, sy. 1, 1996.
Vancouver Certel M, Ertugay MF. Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-I. GIDA. 1996;21(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/