BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of the Ampelographic Characters of Othello Grape Variety (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 1, - , 01.02.1996

Öz

In this study, the ampelographic characters of Othello grape variety grafted on 41 B.M.G. in the experimental vineyard of the Department of Horticulture , Faculty of Agriculture in Ankara were determined. From bud burst to ripening time the ampelographic characters defined as “Characterization and Preliminary Evaluation Data” in “Description for Grapes” prepared by a working group of “International Board for Plant Genetic Characters” of Othello grape variety. Ampelographic measurements of the leaves were determined by the method of Galet mentioned in MORTON (1979). In addition to these studies, from the beginning of the verasion the total soluble solid content and titratable acidity were measured ten days intervals.  

Othello Üzüm Çeşidinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 1, - , 01.02.1996

Öz

Bu araştırmada, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü araştırma ve uygulama bağında 41 B.M.G. asma anacı üzerine aşılı olarak yetiştirilen Othello üzüm çeşidinin ampelografik özellikleri belirlenmiştir. Gözlerin patlamasından yaprak dökümüne kadar geçen süre içinde incelenen ampelografik özelliklerin belirlenmesinde, “Uluslar arası Bitki Gen Kaynakları Merkezi” (IBPRG) adına oluşturulan bir bilim komitesi tarafından esas alınmıştır. Yaprakların ampelografik ölçülerinin belirlenmesinde MORTON (1979)’dan alınan Galet yöntemi kullanılırken, araştırmada ayrıca ben düşmeden başlayarak 10’ar gün aralıklarda suda çözünebilir kuru madde miktarı (SÇKM) ile titre edilebilir asit (TA) miktarları saptanmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yılmaz Fidan Bu kişi benim

İsmail Yavaş Bu kişi benim

Nilgün Göktürk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Fidan, Y. ., Yavaş, İ. ., & Göktürk, N. . (1996). Othello Üzüm Çeşidinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi. Gıda, 21(1).
AMA Fidan Y, Yavaş İ, Göktürk N. Othello Üzüm Çeşidinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi. GIDA. Şubat 1996;21(1).
Chicago Fidan, Yılmaz, İsmail Yavaş, ve Nilgün Göktürk. “Othello Üzüm Çeşidinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi”. Gıda 21, sy. 1 (Şubat 1996).
EndNote Fidan Y, Yavaş İ, Göktürk N (01 Şubat 1996) Othello Üzüm Çeşidinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi. Gıda 21 1
IEEE Y. . Fidan, İ. . Yavaş, ve N. . Göktürk, “Othello Üzüm Çeşidinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi”, GIDA, c. 21, sy. 1, 1996.
ISNAD Fidan, Yılmaz vd. “Othello Üzüm Çeşidinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi”. Gıda 21/1 (Şubat 1996).
JAMA Fidan Y, Yavaş İ, Göktürk N. Othello Üzüm Çeşidinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi. GIDA. 1996;21.
MLA Fidan, Yılmaz vd. “Othello Üzüm Çeşidinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi”. Gıda, c. 21, sy. 1, 1996.
Vancouver Fidan Y, Yavaş İ, Göktürk N. Othello Üzüm Çeşidinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi. GIDA. 1996;21(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/