BibTex RIS Kaynak Göster

Balın Bileşimi ve Bala Yapılan Hileler

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 2, - , 01.04.1986

Öz

Früktoz ve glukoz bal karbonhidratlarının %85-90’ını oluşturur. Bunların dışında çok çeşitli diğer şekerler de bulunmaktadır. Balda ayrıca vücudun ihtiyaç duyduğu organik asitler, aminoasitler, aroma maddeleri, mineral maddeler, enzimler, vitaminler de bulunmaktadır. Bala genellikle şeker şurubu tağşişleri yapılmaktadır. Bu derlemede balın bileşimi üzerinde yapılan çalışmalar ve bala yapılan hileler değerlendirilmiştir.

Composition of Honey and Adulterations (Turkish with English Abstract)

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 2, - , 01.04.1986

Öz

Fructose and glucose account for 85-90% of honey carbohydrates. In addition, honey consists the other sugar components, organic acids, amino acids, aroma compounds, mineral materials, enzymes and vitamins. Honey composition and adulteration in honey has been discussed in this article. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yaşar Hışıl Bu kişi benim

Neriman Börekçioğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1986
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 11 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Hışıl, Y. ., & Börekçioğlu, N. . (1986). Balın Bileşimi ve Bala Yapılan Hileler. Gıda, 11(2).
AMA Hışıl Y, Börekçioğlu N. Balın Bileşimi ve Bala Yapılan Hileler. GIDA. Nisan 1986;11(2).
Chicago Hışıl, Yaşar, ve Neriman Börekçioğlu. “Balın Bileşimi Ve Bala Yapılan Hileler”. Gıda 11, sy. 2 (Nisan 1986).
EndNote Hışıl Y, Börekçioğlu N (01 Nisan 1986) Balın Bileşimi ve Bala Yapılan Hileler. Gıda 11 2
IEEE Y. . Hışıl ve N. . Börekçioğlu, “Balın Bileşimi ve Bala Yapılan Hileler”, GIDA, c. 11, sy. 2, 1986.
ISNAD Hışıl, Yaşar - Börekçioğlu, Neriman. “Balın Bileşimi Ve Bala Yapılan Hileler”. Gıda 11/2 (Nisan 1986).
JAMA Hışıl Y, Börekçioğlu N. Balın Bileşimi ve Bala Yapılan Hileler. GIDA. 1986;11.
MLA Hışıl, Yaşar ve Neriman Börekçioğlu. “Balın Bileşimi Ve Bala Yapılan Hileler”. Gıda, c. 11, sy. 2, 1986.
Vancouver Hışıl Y, Börekçioğlu N. Balın Bileşimi ve Bala Yapılan Hileler. GIDA. 1986;11(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/