BibTex RIS Kaynak Göster

Development of Acidophilus Products (in Turkish)

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 2, - , 01.04.1986

Öz

Yoğurt, peynir ve diğer mayalanmış süt ürünleri doğanın uygarlığa en önemli katkıları arasında yer alır. Bu tür besi ürünleri tarih boyunca insanlığın kıtlık dönemlerini atlatmasını sağlamış ve beslenme açısından, sağlıklı yaşam için gereken elemanları içermeleri dolayısıyla günlük beslenme rejimimizin vazgeçilmez parçası olmuşlardır. Coğrafi yönden incelendiğinde süt ve süt ürünlerinin birçok kalkınmakta olan ülkede yeterli düzeyde üretilebildiği görülmektedir. Mayalanmış süt ürünlerinin evrimi ve dünya yüzeyine dağılımı, İsa’nın doğumundan yüzyıllarca önce, büyük olasılıkla ılıman Akdeniz iklimi koşullarında gerçekleşmiştir. Bunun yanında mayalanmış süt ürünlerinin çeşitli ülkelerde, aynı zaman birimlerinde ortaya çıkmış olması mümkündür. Bu tür ürünlerden ilkinin bulunması şüphesiz ki kazara olmuştur, ama mayalanma prensibi anlaşıldıktan sonra, diğer mayalanmış süt ürünlerinin yapılması kolaylaşmış ve üretimleri yaygınlaşmıştır.   

Acidophilus Ürünlerinin Geliştirilmesi

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 2, - , 01.04.1986

Öz

Yoğurt, peynir ve diğer mayalanmış süt ürünleri doğanın uygarlığa en önemli katkıları arasında yer alır. Bu tür besi ürünleri tarih boyunca insanlığın kıtlık dönemlerini atlatmasını sağlamış ve beslenme açısından, sağlıklı yaşam için gereken elemanları içermeleri dolayısıyla günlük beslenme rejimimizin vazgeçilmez parçası olmuşlardır. Coğrafi yönden incelendiğinde süt ve süt ürünlerinin birçok kalkınmakta olan ülkede yeterli düzeyde üretilebildiği görülmektedir. Mayalanmış süt ürünlerinin evrimi ve dünya yüzeyine dağılımı, İsa’nın doğumundan yüzyıllarca önce, büyük olasılıkla ılıman Akdeniz iklimi koşullarında gerçekleşmiştir. Bunun yanında mayalanmış süt ürünlerinin çeşitli ülkelerde, aynı zaman birimlerinde ortaya çıkmış olması mümkündür. Bu tür ürünlerden ilkinin bulunması şüphesiz ki kazara olmuştur, ama mayalanma prensibi anlaşıldıktan sonra, diğer mayalanmış süt ürünlerinin yapılması kolaylaşmış ve üretimleri yaygınlaşmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

T. Faruk Bozoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1986
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 11 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Bozoğlu, T. F. . (1986). Acidophilus Ürünlerinin Geliştirilmesi. Gıda, 11(2).
AMA Bozoğlu TF. Acidophilus Ürünlerinin Geliştirilmesi. GIDA. Nisan 1986;11(2).
Chicago Bozoğlu, T. Faruk. “Acidophilus Ürünlerinin Geliştirilmesi”. Gıda 11, sy. 2 (Nisan 1986).
EndNote Bozoğlu TF (01 Nisan 1986) Acidophilus Ürünlerinin Geliştirilmesi. Gıda 11 2
IEEE T. F. . Bozoğlu, “Acidophilus Ürünlerinin Geliştirilmesi”, GIDA, c. 11, sy. 2, 1986.
ISNAD Bozoğlu, T. Faruk. “Acidophilus Ürünlerinin Geliştirilmesi”. Gıda 11/2 (Nisan 1986).
JAMA Bozoğlu TF. Acidophilus Ürünlerinin Geliştirilmesi. GIDA. 1986;11.
MLA Bozoğlu, T. Faruk. “Acidophilus Ürünlerinin Geliştirilmesi”. Gıda, c. 11, sy. 2, 1986.
Vancouver Bozoğlu TF. Acidophilus Ürünlerinin Geliştirilmesi. GIDA. 1986;11(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/