BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of Microbial Load by DEFT Method in Foods (Turkish with English Abstract)

Yıl 2006, Cilt: 31 Sayı: 2, - , 01.04.2006

Öz

Microscopic methods are very rapid methods of detecting the presence of microbial cells. When compared with the standard cultural methods, however microscopy has a disadvantage of counting the live and dead cells together and also has an advantage that it gives information about the microbial load of raw material. DEFT is approximately 100-fold sensitive than other methods of basic direct microscopic counting and gives accurate results in comparison with the cultural counts. DEFT provides the differentiation between the live and dead cells. Also, detection of certain microorganisms is possible by using fluorochrome-labelled antibodies.

DEFT Yöntemi ile Gıdalarda Mikroorganizma Yükünün Belirlenmesi

Yıl 2006, Cilt: 31 Sayı: 2, - , 01.04.2006

Öz

Mikroskobik yöntemler, mikrobiyel hücrelerin varlığının belirlenmesinde çok hızlı yöntemlerdir. Standart kültürel yöntemler ile karşılaştırıldığında canlı ve ölü hücrelerin beraberce sayılması gibi bir dezavantajı bulunmakla beraber, hammaddenin mikrobiyel durumu hakkında bilgi vermesi açısından avantaj da taşımaktadır. DEFT, basit direk mikroskobik sayım yöntemlerinden yaklaşık 100 kat daha duyarlı ve sonuçları kültürel sayım ile kıyaslanabilecek kadar doğru sonuçlar veren bir yöntemdir. DEFT yöntemi canlı ve ölü hücreler arasındaki ayrımı sağlamaktadır. Fluorochrome işaretli antikorların kullanımı ile belirli mikroorganizmaların tür düzeyinde tespiti de mümkündür.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Pelin K. Yücel Bu kişi benim

Hilal B. D. Halkman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 31 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yücel, P. K. ., & Halkman, H. B. D. . (2006). DEFT Yöntemi ile Gıdalarda Mikroorganizma Yükünün Belirlenmesi. Gıda, 31(2).
AMA Yücel PK, Halkman HBD. DEFT Yöntemi ile Gıdalarda Mikroorganizma Yükünün Belirlenmesi. GIDA. Nisan 2006;31(2).
Chicago Yücel, Pelin K., ve Hilal B. D. Halkman. “DEFT Yöntemi Ile Gıdalarda Mikroorganizma Yükünün Belirlenmesi”. Gıda 31, sy. 2 (Nisan 2006).
EndNote Yücel PK, Halkman HBD (01 Nisan 2006) DEFT Yöntemi ile Gıdalarda Mikroorganizma Yükünün Belirlenmesi. Gıda 31 2
IEEE P. K. . Yücel ve H. B. D. . Halkman, “DEFT Yöntemi ile Gıdalarda Mikroorganizma Yükünün Belirlenmesi”, GIDA, c. 31, sy. 2, 2006.
ISNAD Yücel, Pelin K. - Halkman, Hilal B. D. “DEFT Yöntemi Ile Gıdalarda Mikroorganizma Yükünün Belirlenmesi”. Gıda 31/2 (Nisan 2006).
JAMA Yücel PK, Halkman HBD. DEFT Yöntemi ile Gıdalarda Mikroorganizma Yükünün Belirlenmesi. GIDA. 2006;31.
MLA Yücel, Pelin K. ve Hilal B. D. Halkman. “DEFT Yöntemi Ile Gıdalarda Mikroorganizma Yükünün Belirlenmesi”. Gıda, c. 31, sy. 2, 2006.
Vancouver Yücel PK, Halkman HBD. DEFT Yöntemi ile Gıdalarda Mikroorganizma Yükünün Belirlenmesi. GIDA. 2006;31(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/