BibTex RIS Kaynak Göster

Breeding of Bread Wheat and the Quality (in Turkish)

Yıl 1976, Cilt: 1 Sayı: 3, - , 01.06.1976

Öz

Bugün için insanlığın karşılaştığı problemlerin başında açlık en ön safta gelmekte ve sorunun çözümlenebilmesi için yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Çeşitli yollarla, kitlelerin toplucu yok olmasına sebep olan harplerin önlenmesi; tıp ilminin gösterdiği çok hızlı gelişme ile kitle ölümlerine yol açan hastalıkların önüne geçilmesi ve çocuk sağlığında gerçekleştirilen ilerlemelerle ortalama yaşama sürecinin uzaması sonucu dünya nüfusu hızla artmış ve artış sürmektedir. Artan nüfusun beslenmesi bir problem olarak belirmekte, tarımsal kültür alanlarının nüfusa paralel oranda arttırılamaması sonucu, doğal olarak beslenme ve açlık sorunları ortaya çıkmaktadır. Beslenme için üretilen ve tüketilen maddelerin başında hububat gelmekte, artan nüfusu beslemek için, hububat kültür sahalarının genişletilmeyeceği göz önünde tutularak, birim alandan alınan mahsul miktarlarının arttırılmasına çalışılmaktadır.

Ekmeklik Buğday Islahı ve Kalite

Yıl 1976, Cilt: 1 Sayı: 3, - , 01.06.1976

Öz

Bugün için insanlığın karşılaştığı problemlerin başında açlık en ön safta gelmekte ve sorunun çözümlenebilmesi için yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Çeşitli yollarla, kitlelerin toplucu yok olmasına sebep olan harplerin önlenmesi; tıp ilminin gösterdiği çok hızlı gelişme ile kitle ölümlerine yol açan hastalıkların önüne geçilmesi ve çocuk sağlığında gerçekleştirilen ilerlemelerle ortalama yaşama sürecinin uzaması sonucu dünya nüfusu hızla artmış ve artış sürmektedir. Artan nüfusun beslenmesi bir problem olarak belirmekte, tarımsal kültür alanlarının nüfusa paralel oranda arttırılamaması sonucu, doğal olarak beslenme ve açlık sorunları ortaya çıkmaktadır. Beslenme için üretilen ve tüketilen maddelerin başında hububat gelmekte, artan nüfusu beslemek için, hububat kültür sahalarının genişletilmeyeceği göz önünde tutularak, birim alandan alınan mahsul miktarlarının arttırılmasına çalışılmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ergin Ünver Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1976
Yayımlandığı Sayı Yıl 1976 Cilt: 1 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Ünver, E. . (1976). Ekmeklik Buğday Islahı ve Kalite. Gıda, 1(3).
AMA Ünver E. Ekmeklik Buğday Islahı ve Kalite. GIDA. Haziran 1976;1(3).
Chicago Ünver, Ergin. “Ekmeklik Buğday Islahı Ve Kalite”. Gıda 1, sy. 3 (Haziran 1976).
EndNote Ünver E (01 Haziran 1976) Ekmeklik Buğday Islahı ve Kalite. Gıda 1 3
IEEE E. . Ünver, “Ekmeklik Buğday Islahı ve Kalite”, GIDA, c. 1, sy. 3, 1976.
ISNAD Ünver, Ergin. “Ekmeklik Buğday Islahı Ve Kalite”. Gıda 1/3 (Haziran 1976).
JAMA Ünver E. Ekmeklik Buğday Islahı ve Kalite. GIDA. 1976;1.
MLA Ünver, Ergin. “Ekmeklik Buğday Islahı Ve Kalite”. Gıda, c. 1, sy. 3, 1976.
Vancouver Ünver E. Ekmeklik Buğday Islahı ve Kalite. GIDA. 1976;1(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/