BibTex RIS Kaynak Göster

Controlled and Modified Atmosphere Storage of Fruits and Vegetables (in English)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 2, - , 01.04.1996

Öz

In this paper controlled and modified atmosphere storage and their application, advantages and disadvantages are reviewed. The effects of oxygen, ethylene and carbon dioxide on fruits and vegetables are well known. Respiration and ripening rates, storage life, production of ethylene, formation of undesirable flavours, development of some physiological disorder and fungal growth of fresh fruits and vegetables are affected by high carbon dioxide and low oxygen levels during controlled or modified atmosphere storage. Effective controlled atmospheres requires an adequately specified gas removal systems and storage environment. 

Meyve ve Sebzelerin Kontrollü ve Modifiye Atmosfer Koşullarında Depolanması

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 2, - , 01.04.1996

Öz

Bu derlemede, kontrollü ve modifiye atmosferde depolamanın olumlu ve olumsuz yönleri ile uygulama şekli üzerinde durulmuştur. Kontrollü atmosfer uygulamasında önemli yeri olan karbondioksit, etilen ve oksijen gibi gazların meyve ve sebzeler üzerine olan etkileri iyi bilinmektedir. Kontrollü veya modifiye atmosferde depolama süresince taze meyve ve sebzelerin solunum ve olgunlaşma oranları, depolanma süreleri, etilen üretim miktarları, arzu edilmeyen tat ve kokular ile birlikte bazı fiziksel bozulmaların oluşumu ve ayrıca kimi bakteriyel gelişmeler, ortamda bulunan fazla miktardaki karbondioksit ve düşük orandaki oksijen düzeylerinden önemli bir şekilde etkilenmektedir. Etkili bir kontrollü atmosfer sistemi, uygun bir çevre ve gaz emici sistemlerin varlığı ile mümkün olabilmektedir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ali Batu Bu kişi benim

Nadia A. Abdel-rahman Bu kişi benim

Saleh A. M. Ghafir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Batu, A. ., Abdel-rahman, N. A. ., & Ghafir, S. A. M. . (1996). Meyve ve Sebzelerin Kontrollü ve Modifiye Atmosfer Koşullarında Depolanması. Gıda, 21(2).
AMA Batu A, Abdel-rahman NA, Ghafir SAM. Meyve ve Sebzelerin Kontrollü ve Modifiye Atmosfer Koşullarında Depolanması. GIDA. Nisan 1996;21(2).
Chicago Batu, Ali, Nadia A. Abdel-rahman, ve Saleh A. M. Ghafir. “Meyve Ve Sebzelerin Kontrollü Ve Modifiye Atmosfer Koşullarında Depolanması”. Gıda 21, sy. 2 (Nisan 1996).
EndNote Batu A, Abdel-rahman NA, Ghafir SAM (01 Nisan 1996) Meyve ve Sebzelerin Kontrollü ve Modifiye Atmosfer Koşullarında Depolanması. Gıda 21 2
IEEE A. . Batu, N. A. . Abdel-rahman, ve S. A. M. . Ghafir, “Meyve ve Sebzelerin Kontrollü ve Modifiye Atmosfer Koşullarında Depolanması”, GIDA, c. 21, sy. 2, 1996.
ISNAD Batu, Ali vd. “Meyve Ve Sebzelerin Kontrollü Ve Modifiye Atmosfer Koşullarında Depolanması”. Gıda 21/2 (Nisan 1996).
JAMA Batu A, Abdel-rahman NA, Ghafir SAM. Meyve ve Sebzelerin Kontrollü ve Modifiye Atmosfer Koşullarında Depolanması. GIDA. 1996;21.
MLA Batu, Ali vd. “Meyve Ve Sebzelerin Kontrollü Ve Modifiye Atmosfer Koşullarında Depolanması”. Gıda, c. 21, sy. 2, 1996.
Vancouver Batu A, Abdel-rahman NA, Ghafir SAM. Meyve ve Sebzelerin Kontrollü ve Modifiye Atmosfer Koşullarında Depolanması. GIDA. 1996;21(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/